Desarticulada una banda dedicada a l’ocupació i el lloguer il·legal de pisos

  0
  79
  mossos.jpg

  19/12/2017 – Acumulaven prop d'una cinquanten d'ocupacions a Santa Coloma, Badalona i altres municipis.

  Els Mossos d’Esquadra van detenir els dies 11 i 12 de desembre un grup organitzat format per cinc persones, de nacionalitat dominicana, amb edats compreses entre els 29 i els 35 anys i veïns de Santa Coloma de Gramenet, com a presumptes autors de diferents delictes d’ocupació d’immobles, estafes, pertinença a grup criminal, defraudació de fluid elèctric i falsificació documental, alguns dels quals comesos a Badalona.

   

  La investigació, que s’havia iniciat feia alguns mesos, va constatar que hi havia un grup de persones que treballaven de manera organitzada i que es dedicaven a ocupar pisos. Un cop tenien els pisos ocupats canviaven el pany i obtenien  l’aigua i la llum de manera fraudulenta per després llogar-los il·legalment entre 300 i 1500 euros a altres persones que requerien d’un lloc per viure.

   

  Aquesta organització estava activa des de l’any 2014 i estarien relacionats amb almenys 45 temptatives d’ocupacions d’immobles a Santa Coloma de Gramenet i altres municipis. De fet, sis casos d'ocupació i dos de robatori amb força a domicilis, relacionats amb part de la banda o algun dels seus membres, van ser comesos a Badalona.

   

  Aquest grup organitzat especialitzat en aquesta modalitat delictiva utilitzava sempre el mateix modus operandi: buscaven un domicili, preferentment d’una entitat bancària o algun fons d’inversió, en una zona amb un alt volum de població i de mobilitat per tal de passar més desapercebuts.

   

  Dos membres del grup s’encarregaven d’ocupar l’immoble i canviar el pany mentre que un tercer vigilava al carrer per tal de detectar si hi havia presència de la policia. A més, s’encarregaven d’arreglar l’immoble per tal de preparar-lo per al nou inquilí, és a dir arranjaven de manera fraudulenta els subministraments l’electricitat , l’aigua i el gas.