Desarticulat un grup que robava establiments pel mètode de l’encastament

  0
  180131 Maverick Mossos d'Esquadra VTWF encastament Badalona Captura 02.JPG

  31/01/2018 – Utilitzaven vehicles robats per impactar contra les façanes i sostreure ràpidament objectes de valor.

  Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal especialitzat en el robatori amb força a establiments comercials, també a Badalona. El dia 19 de gener van ser detinguts cinc membres del grup, d'edats compreses entre els 20 i els 61 anys, de nacionalitats marroquina i espanyola, com a presumptes autors de 12 robatoris amb força a establiment comercial i nou robatoris i furts d'ús de vehicle.

   

  La investigació es va iniciar el passat mes d'abril, després d'un robatori amb força en una empresa de conserves de Llinars del Vallès. Tres homes encaputxats se'n van endur una caixa forta en la qual hi havia diners en efectiu joies i altres efectes. Dies més tard es va localitzar al camí del Mig de El Masnou una furgoneta calcinada, a l'interior de la qual van trobar la caixa forta sostreta.

   

  Els agents van comprovar que el grup sempre realitzava els robatoris seguint un mateix modus operandi. Els dies previs al robatori sostreien un vehicle el qual utilitzaven per encastar-lo contra un dels accessos de l'establiment, després ràpidament s'emportaven productes de valor de les botigues i marxaven a tota pressa de la zona, de vegades abandonaven el vehicle i en d'altres el feien servir per abandonar la zona a tota velocitat.

   

  Fruit de la investigació es va poder determinar que el grup havia participat en diferents encastaments a establiments de telefonia, roba de primeres marques, perfumeria i inclòs una joieria d'importants centres comercials de l'entorn metropolità. Els assaltants van aconseguir endur-se en algun dels robatoris fins a 35.000 euros en aparells de telefonia, o 50.000 euros en rellotges de luxe. Els productes que sostreien eren immediatament introduïts en els canals de revenda d'aquest tipus de material, en molts casos al cap d'escasses hores de perpetrar els encastaments.

   

  El dia 19 de gener els agents van detenir cinc membres del grup i van realitzar entrades i escorcolls en cinc dels domicilis que els detinguts tenien a Barcelona i Sant Adrià de Besòs. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.