Desenes d’alumnes de 14 centres de Badalona presenten els seus treballs de recerca al BCIN

  0
  53
  Jornades científiques 2014.JPG

  18/03/2015 – Badalona celebrarà des d’ahir i fins demà les XXIX Jornades Científiques d’Ensenyament Secundari fins.

  Badalona celebrarà des d’ahir i fins demà les XXIX Jornades Científiques d’Ensenyament Secundari. Un total de 66 alumnes procedents de 14 centres educatius presentaran 55 treballs de recerca de diverses àrees com ciències socials, ciències experimentals, tecnologia, llengua, matemàtiques, història, art o literatura.

   

  Els actes de presentació dels treballs es duen a terme, a partir de les 9.45 hores, al Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN), ubicat al carrer de Marcus Porcius, sense número, del polígon de les Guixeres. Durant els tres dies, prop de 731 alumnes i mestres dels 14 centres educatius assisteixen a la presentació d’aquests treballs, que es realitzen utilitzant el mètode científic.

   

  En aquesta edició hi participen 14 centres educatius públics i concertats: Badalona VII, Badalonès, Barres i Ones, Boix, Enric Borràs, Isaac Albéniz, Júlia Minguell, La Pineda, Pompeu Fabra, Mare de Déu de l’Assumpció, Maristes Champagnat, Pau Gargallo, Sant Andreu i Ventura Gassol.

   

  Durant les 29 edicions de les Jornades Científiques, més de 1.500 alumnes badalonins i també d’altres municipis han presentat més de 1.400 treballs de recerca. En total hi han assistit més de 17.000 persones.

   

  L’organització de les Jornades va a càrrec de l’Escola de Natura Angeleta Ferrer i de l’Escola del Mar, Centre d’Estudis Marins, de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat; de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut de l’Ajuntament de Badalona; del Centre de Recursos Pedagògics, de la Generalitat de Catalunya. També hi col·laboren els Mercats Municipals, el BCIN, i la Fundació Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP). A més, l’Institut de Recerca de la Sida (Irsicaixa) ofereix una xerrada de divulgació científica i l’empresa farmacèutica Grupo Menarini col·labora en diversos aspectes, entre ells l’edició del llibre amb el resum de tots els treballs.