Desenes de persones es manifesten contra el tancament del centre cultural islàmic Al-Riduan

  0
  Foto 24-1-15 10 57 15 (1).jpg

  26/01/2015 – La Comunitat Islàmica Al-Riduan seguirà la via administriva i interposarà un recurs per poder reobrir el local. Paral·lelament, buscaran un espai per continuar donant servei als infants, adolescens i dones.

  Més d’una cinquantena de persones es van concentrar aquest dissabte a les portes del Centre Islàmic de Badalona, situat al barri de La Salut, en senyal de protesta contra el tancament que l’Ajuntament va dur a terme la passada setmana. Segons va informar el govern municipal, es va fer “un seguiment del local, que ha generat molta preocupació en el veïnat per la possibilitat que també fos utilitzat com a mesquita”. Arran de les observacions, asseguren, es va comprovar “que s’havien fet unes obres sense la corresponent llicència municipal” i que l’activitat que s’hi desenvolupava, un centre d’ensenyament religiós, segons l’alcalde Garcia Albiol, “no s’ajustava als usos permesos”.

   

  Dissabte, el president de la Comunitat Islàmica Al-Riduan, Rachid Hadad, va voler capgirar els arguments que motivaven el tancament i va asseverar que es van pagar les taxes per totes les obres menors realitzades a l’espai els darrers mesos. Tanmateix, lamenta que al mes de novembre van presentar la instància per fer el canvi d’ús i adequar els permisos a la situació actual però encara esperen la resposta del Consistori.

   

  D’altra banda, i per esvair possibles sospites, el líder del centre va negar rotundament que sigui una mesquita: “Si obren el local no trobaran catifes oratòries, només taules, cadires, pissarres, joguines, ordinadors i un projector”. Hadad va insistir en que l’entitat es dedica a oferir classes d’àrab, anglès i castellà, però també d’aeròbic, destinades a infants, adolescents i dones.

   

  De moment, la comunitat islàmica seguirà la via administrativa i interposarà un recurs per poder reobrir el local. Paral·lelament, buscaran el recolzament d’altres associacions que els hi vulguin cedir un espai per continuar donant servei als més de 150 nens i 100 dones que, fins fa uns dies, assistien al local del carrer Rodrigo Caro.

   

  Diferents grups de l’oposició i partits sense representació municipal van mostrar el seu suport a la concentració i a través de comunicats en els que se solidaritzen amb la situació de l’associació musulmana i critiquen que Albiol “atia la islamofòbia cada cop que s’apropen les eleccions”.