Detecten brots de legionel·la en tres instal·lacions esportives de Badalona

  0
  67

  L’Ajuntament de Badalona ha anunciat que s’han detectat brots de legionel·la en les instal·lacions del camp de futbol de Bufalà, en el pavelló del mateix barri i en el de Casagemes, però ha asseverat que l’afectació és “mínima” perquè els vestidores ja estan tancats.

  El consistori ha explicat en un comunicat que els brots s’han detectat durant els controls rutinaris que en els últims dies ha dut a terme l’empresa encarregada del manteniment dels sistemes d’aigua calenta i sanitària de les instal·lacions esportives.

  No obstant això, segons l’executiu municipal, l’afectació del tancament preventiu dels vestidores és “mínima” atès que les dutxes no estaven obertes arran de les restriccions decretades pel Govern per a pal·liar els contagis de coronavirus.

  L’ajuntament està ara pendent de l’informe de l’empresa gestora del control i del Departament de Salut per a veure quines actuacions ha de dur a terme, després de la qual cosa elaborarà un calendari i detallarà el pressupost de les mesures necessàries.

  Paral·lelament, s’està treballant per a implementar a curt termini un pla de xoc per a evitar aquests brots en instal·lacions esportives, al bon manteniment de les quals no ha ajudat -segons el consistori- el tancament durant l’estat d’alarma.

  No és la primera vegada que centres esportius de Badalona sofreixen brots de legionel·la, un tipus de pneumònia causada per bacteris que proliferen en hàbitats aquàtics i que generalment es produeix en respirar vapor de l’aigua que les conté i que l’any passat va obligar a tancar les dutxes del camp de Futbol Pomar i del Futbol Club Lloreda.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí