Detingut a La Salut un integrant d’una xarxa internacional vinculada a l’Estat Islàmic

  0
  yihadista hoyo.jpg

  05/10/2015 – L’operació ha suposat la neutralització d’una plataforma molt activa la finalitat de la qual era incrementar els actius de l’organització terrorista. 

  La Policia Nacional ha detingut aquest diumenge 10 persones presumptament vinculades a l’Estat Islàmic i que pertanyien a una xarxa de dimensió internacional que funcionava principalment a Espanya i el Marroc amb l’objectiu de radicalitzar, adoctrinar i reclutar nous adeptes, generalment dones. Una part de l’operatiu i una de les detencions s’ha produït a Badalona,a la zona d’edificis de Verge de La Salut, popularment conegut com ‘el Hoyo’. El detingut al barri de La Salut és un jove d’uns 20 anys, de nacionalitat marroquina, que vivia amb la seva mare i es mostrava molt actiu a les xarxes socials.

   

  L’operació ha suposat la neutralització d’una plataforma molt activa la finalitat de la qual era incrementar els actius de l’organització terrorista. Segons la investigació, la tasca de la xarxa ha facilitat la consolidació de les ramificacions del grup terrorista a Espanya i Marroc i la seva connexió directa amb l’organització i la zona de combat permetia els desplaçaments de voluntaris des d’Europa a l’Orient Mitjà.

   

  A través d’Internet i de les xarxes, captaven persones amb trets radicals i els aïllaven perquè només tinguessin relació amb altres membres del grup. Un cop seleccionats i finalitzat el procés, donaven les instruccions concretes per a perfeccionar el desplaçament a la zona de combat. La transmissió de la ideologia gihadista es duia a terme mitjançant comunicacions altament protegides per la privacitat, a través de plataformes virtuals amb filtre de seguretat.

   

  A més del detingut a Badalona, la resta de l’operatiu, que continua obert, ha tingut lloc a Toledo, València i el Marroc, on s’han detingut sis persones. La resta, a territori espanyol,són dues dones i un home portuguès convertit a l’Islam. Als registres s’ha intervingut material informàtics i documents pendents d’anàlisi. L’operació continua oberta.

   

  Es tracta del sisè detingut a Badalona per vinculació amb l’Estat Islàmic, després dels quatre investigats al barri de Llefià i el darrer a Sant Crist.