Disgust inesperat (79-81)

0
    50
    Luke Harangody ha aguantat l'equip en molts moments. / David Grau

Galleda d’aigua freda a l’Olímpic. El Joventut s’ha estimbat contra el cuer de la Lliga ACB, el Montakit Fuenlabrada (79-81), i arriba amb sensacions negatives i molts dubtes a l’aturada de dues setmanes per la disputa de la Copa i la primera finestra FIBA de l’any.

En un Olímpic que feia goig i amb espectadors il·lustres, com l’exbase verd-i-negre Tomàs Jofresa, els de Carles Duran no han estat a l’alçada i han fet un dels pitjors partits del curs. Els verd-i-negres, que finalment han tingut la baixa de Xabi López-Arostegui, han anat a remolc des del primer quart, on només els punts de Harangody (10) han portat llum a un atac verd-i-negre molt espès i sense encert (16-19).

El problema més greu, però, ha estat al darrera, on la passivitat ha acabat treient de polleguera un sector de l’afició verd-i-negra, que ha xiulat l’equip quan dues esmaixades seguides del pivot Osas Ehigiator, ja en el tercer quart, han posat en evidència la defensa badalonina (44-60).

Amb alguns dels referents desapareguts en combat, amb menció especial per un Alen Omic que ha desconnectat en els darrers partits, el tècnic verd-i-negre ha posat en pista els joves Joel Parra i Zagars, que han despertat l’equip de la letargia formant tripleta exterior amb Neno Dimitrijevic. Un parcial de 9-0 ha donat vida als verd-i-negres, que s’han reenganxat al partit (53-60).

La remuntada ha culminat en el darrer quart, quan un bàsquet de Tony Wroten (8 punts i 6 assistències en el seu debut a casa) han acostat la Penya a només tres punts (69-72), però el canell de Karvel Anderson (23 punts) ha aparegut amb dos triples seguits (69-78) per refredar la reacció verd-i-negra.

Tot i això, en els minuts finals els madrilenys han notat les angúnies d’estar amb l’aigua al coll a la classificació i han donat una darrera oportunitat a la Penya, que ha tingut el triomf a les mans.

Un gran triple de Prepelic, que tot i anotar 16 punts ha tornat a exhibir les seves llacunes defensives, i una antiesportiva a Neno Dimitrijevic han permès a la Penya empatar el matx a 38 segons del final (79-79) i tenir una possessió per guanyar. L’atac decisiu, però, malauradament ha reflectit el que ha estat el partit dels badalonins.

Ni Prepelic ni Ventura han encertat des dels 6m75 (8/29 la Penya avui) i Richotti, a 2,4 segons, ha enfonsat definitivament els verd-i-negres, que tampoc han trobat Harangody (18 punts i 19 de valoració) en l’últim sospir per intentar forçar la pròrroga.