Dos curtmetratges presentats a FILMETS, nominats als premis Goya

  0
  47

  Dues pel·lícules presentades a la passada edició de FILMETS Badalona Film Festival opten a guanyar un premi Goya en la gala que es celebrarà el proper 6 de març. Ahir dilluns es van donar a conèixer els nominats en les diferents categories. I un any més, entre els candidats a guanyar un Goya hi ha curtmetratges presentats al festival FILMETS.

  Es tracta de:

  ‘Paraíso’, de Mateo Cabeza, un curt documental de 20 minuts. A la passada edició de FILMETS va guanyar la Venus de Badalona a la millor producció d’Espanya.

  ‘Metamorphosis’, de Carla Pereira i Juanfran Jacinto, un curt d’animació de 10 minuts.

  ‘Paraíso’, un curt rodat en una habitació d’hospital

  ‘Paraíso’ és un curt impactant rodat a l’habitació d’un hospital que explica la història d’un pare, Ahmed, que acompanya el seu fill petit, Taha, del Marroc a Espanya perquè li facin un trasplantament de ronyó.

  El curt mostra la incertesa de la situació, la por dels protagonistes, l’esperança del que pot venir, però també l’alegria i els somriures quan la situació troba el final desitjat.

  Mateo Cabeza ha fet un curtmetratge del que n’ha sigut el director, el guionista, el responsable de fotografia i el productor, juntament amb Habitat Films.

  ‘Paraíso’ va guanyar a la 46a edició de FILMETS Badalona Film Festival la Venus de Badalona a la millor producció d’Espanya.

  ‘Metamorphosis’, el retrat d’una relació anòmala

  ‘Metamorphosis’ és un curt d’animació de poc més de 10 minuts dirigit i escrit per Carla Pereira i Juanfran Jacinto. La música de la pel·lícula és d’Albert Mejías.

  La pel·lícula mostra com una home de 30 anys continua convivint amb la seva mare en una relació del tot anòmala. Els fantasmes del passat el turmenten i la idea que el seu esforç d’adaptar-se a la normalitat sigui en va es fa més gran a mesura que passen els dies.

  Candidates al Goya després de passar per FILMETS

  Aquesta doble nominació als premis Goya de dues pel·lícules que ja s’han presentat al festival FILMETS posa de manifest, un any més, la gran qualitat dels curtmetratges que es poden veure en aquest festival, que en la seva passada edició va tenir un format híbrid a causa de la pandèmia. Així, van haver-hi sessions presencials al Teatre Zorrilla de Badalona i a l’Institut français de Barcelona, mentre que totes les pel·lícules en competició es van poder veure entrant a la pàgina web del festival: www.festivalfilmets.cat.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí