Dos regidors del govern local declaren als jutjats per un cas d’obres irregulars

  0

  15/03/2014 – Els regidors Daniel Gracia i Salvador Lerma, l’excoordinadora de La Salut, Julia Sánchez, i el seu marit van declarar ahir al matí als jutjats de Badalona pel cas de les obres, suposadament amb diner públic, al domicili de la que va ser càrrec de confiança del govern del PP.

  Els regidors Daniel Gracia i Salvador Lerma, l’excoordinadora de La Salut, Julia Sánchez, i el seu marit van declarar ahir al matí als jutjats de Badalona. Van testificar en qualitat d’imputats per presumptes delictes de falsedat documental, estafa, prevaricació i malversació de fons públics en el cas de les obres, suposadament amb diner públic, al domicili particular de Sánchez quan encara exercia de càrrec de confiança del govern del PP.

   

  Des del govern municipal no es va voler fer ahir cap declaració, ja que, diuen, es tracta d’un procés d’instrucció encara obert. L’advocat del regidor David Gómez, també imputat en el cas, però, afirma que la declaració dels regidors va apuntar, com ja han fet anteriorment, a la figura de David Gómez com a responsable de tota la trama d’encàrrecs d’obres arreu de la ciutat a esquenes de l’Ajuntament, inclosos els treballs al pis de l’excoordinadora, sempre recordant que es va poder controlar abans de ser pagades amb recursos municipals.

   

  L’advocat i Gómez, per la seva part, mantenen la versió que culpa al titular de Via Pública, Daniel Gracia, i al regidor de La Salut, Salvador Lerma, de les suposades obres al pis de Sánchez. A més, el lletrat explica que demanarà al jutge el processament d’aquest cas –el de les obres a l’habitatge particular de l’excoordinadora- de forma independent a la resta de la instrucció, per així presentar-se com acusació particular. Recordem que les imputacions dels dos regidors de govern es van derivar de l’acusació del propi Ajuntament cap a David Gómez per haver encarregat, suposadament, treballs per valor de prop d’un milió d’euros a diferents punts de Badalona de forma autònoma.

   

  Els propers en declarar per aquest afer, en qualitat de testimonis, això sí, seran els regidors del PP Montse Salgado i Miguel Jurado, el proper 27 de març.

   

  Quan la notícia va sortir a la llum, el govern local es va mostrar sorprès per la imputició de Gracia i Lerma, ja que va ser deguda a la declaració del denunciat, David Gómez.