Dues parelles de gegants celebren 75 i 50 anys d’història

  0
  Foto: Geganters de Badalona

  El 2021 és una any especial pels gegants de Badalona. A la ciutat hi ha quatre parelles de gegants i dues d’elles estan d’aniversari. Es tracta de les formades per Ferrer de Gualbes i Elionor de Santcliment (1971) i Jeroni i Badamar (1946), que compleixen 50 i 15 anys respectivament. Per celebrar-ho, dissabte 8 de maig a les 18:30 hores, gegants i capgrossos rebran als gegants que celebren l’aniversari a Can Solei.

  L’acte “Badagegants” passa a dir-se aquest any “Va de Gegants”, ja que les restriccions no permeten els actes habituals però si d’altres menys multitudinaris. Per aquesta data assenyalada s’han restaurat les figures i s’ha renovat la joieria, la roba i les perruques. Una comissió de l’entitat ha sigut l’encarregada de treballar en aquest projecte de restauració integral de les figures i elaboració d’uns nous vestits mantenint els seus trets característics que ja formen part de l’imaginari de les badalonines i badalonins Els gegants estaran presents a diferents actes com el pregó i la nit i la festivitat de Sant Anastasi.

  El dia 11 en Tasi i la Mariona participaran en l’ofici infantil que es celebrarà a la plaça Barberà. Gorka Sol, de Geganters de Badalona, afirma que la falta d’informació respecte a les festes ha provocat incertesa, però afronten els actes amb il·lusió. “A mesura que s’apropa el dia anem esclarint més la situació, però han estat mesos d’incertesa. No sabem com aniran els actes fins que es celebrin, per tant estem a l’expectativa però amb ganes de sortir després de gairebé dos anys”.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí