Educació promet alliberar 80 places públiques d’ESO per Badalona

  0

  En una reunió amb els Serveis Territorials, on FAMPAS Badalona i Sense Places Badalona hi van ser presents, Educació es va comprometre a alliberar 80 places públiques d’educació secundària extres per Badalona. Recordem que hi ha més de 100 alumnes de Badalona sense plaça pública a P3 i 1er d’ESO. Ara resta saber com es rehubicaran els ‘afectats’ de primària.

  Sense Places Badalona denuncia que les 1.700 instàncies presentades fa dies als Serveis Territorials, dirigides al conseller Cambray, s’han perdut. El Departament els comunica que “no saben on localitzar-les”.

  Adjuntem el comunicat de Sense Places Badalona, actualitzant la situació:

  Avui dia 27 de maig era un dia marcat en vermell al calendari  per les famílies que estem al procés de prematrícula del curs 22-23, ja que és el dia en que des del departament d’Educació envien un mail a les families que no tenen plaça a cap de les opcions sol·licitades inicialment per poder afegir més centres a la sol·licitud. 

  Aquest email ja està arribant a moltes famílies i, tal i com es preveia, s’està derivant a aquestes famílies principalment a escoles concertades, ja que només el 35 % de les places ofertes son publiques i cap d’aquestes places és a les zones 4 i 6 de la ciutat.

  Des de SensePlacesBdn volen denunciar que això vulnera els drets de les famílies a poder escolaritzar els seus infants en una escola pública de proximitat i les esta empenyent cap a l’educació concertada, un sector sostingut amb fons públics a canvi de fer negoci amb un dret com és l’Educació.

  Les famílies es continuaran mobilitzant, encara amb més contundència, per reclamar solucions al Departament d’Educació i a l’Ajuntament de Badalona. Avui es farà una acció a les 18h davant del Viver, diumenge es participarà activament a la Diada per l’Educació Pública que es farà a la C-31 al seu pas per la ciutat, es demanarà paraula per defensar moció presentada al ple de l’ajuntament el proper dimarts i es participarà en la concentració de Plaça de la Vila, a més de tot això s’estan preparant noves accions.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí