El Barça, campió del TCI en una final molt disputada i amb més de 900 persones a l’Olímpic

0
    27
    Manel Expósito

No es va desenvolupar al centre parroquial. D’acord. Però el torneig internacional del CB Sant Josep va ser tot un èxit d’organització: molt bona afluència de gent (més de 3.000 persones van gaudir dels partits durant els tres dies de torneig), ambient de basquetbol, la presència d’històrics com Salva Maldonado, Navarro, Víctor Sada o Miralles, entre d’altres, i el futur esportiu sobre el parquet de l’Olímpic de Badalona.

Els dos grans aspirants al títol de campió no van decebre i van arribar a la final per viure un derbi català d’allò més igualat i emocionant, sobretot a partir del darrer quart, quan la Penya va augmentar les seves opcions de victòria i aspiracions al títol.

El matx a la pista central de l’ Olímpic va començar molt igualat, amb Dylan Ducomman com a referent badaloní (12 punts) durant el primer quart, i més de 900 espectadors a la grada. Tot i l’encert verd-i-negre als primers 5 minuts (7-6), el Barça va fer un pas endavant i va liderar el marcador abans del descans (14-15; 27-35) gràcies a la bona feina sota cistella.

A la represa, els de David Jimeno van començar a trobar la seva millor versió des del tir exterior i aconseguí retallar un -8 punts i apropar-se a un de distància (34-35) i un parcial de 7-0. Tot i això, Pol Puig, amb dos triples consecutius, recuperava el +8 blaugrana. Al darrer quart, la Penya tornà a ficar-se en el partit (57-59) però cinc punts seguits d’Eloi Cano tornaven a decidir la final fins al 62-69 final.

Per la seva part, l’equip amfitrió va concloure la seva participació en 11a posició després de superar la BBB en els partits de consolació. La UE Mataró va finalitzar el torneig en tercera posició.