El Baskonia tasta el caràcter Penya (83-82)

0
    27

23/11/2014 – Els bascs veuen com el FIATC Joventut els remunta 15 punts de diferència a base de fe (52-67), amb Suton, Hannah i Vidal sent decisius pels verd-i-negres.

Un Palau Olímpic omplert per l’allau d’equips de formació del bàsquet base rebia amb energia als jugadors del FIATC Joventut en els moments previs al partit contra el Laboral Kutxa. En el dia de la seva presentació oficial, el bressol verd-i-negre demandava ser premiat amb un triomf per part del primer equip, el qual acabaria arribant de forma agònica.

Durant tota la primera part, a la Penya li costaria un món mantenir-se per davant en el marcador. Errades defensives puntuals, les pèrdues i el fet de no aprofitar diversos tirs lliures li facilitaria les coses a un Laboral Kutxa encertadíssim des de la línia de tres al llarg dels dos primers quarts (7/10).

La mala gestió dels atacs per part verd-i-negra permetria a Baskonia marxar des d’un inici (12-21), però dos triples vitals de Tariq Kirksay i Alex Suárez feien reaccionar al FIATC Joventut per empatar el duel després dels deu primers minuts (23-23).

L’agressivitat defensiva i el caràcter de Goran Suton a l’hora d’anar a buscar el rebot en atac, capgiraven les tornes al segon quart, forçant el temps mort d’Ibon Navarro (38-36). Baskonia, però, seguia molt fi des de l’exterior, i els tirs oberts de Kim Tillie i Heurtel portaven als bascs novament a dominar el marcador al descans (42-45).

Jugant al límit

L’inici desastrós de tercer quart dut a terme per la Penya estaria a punt de trencar el partit a favor de Baskonia. El conjunt de Salva Maldonado tornava a pista amb dubtes, cedint totalment el ritme de joc als visitants i cometen un cúmul de faltes personals mal gestionades. El FIATC Joventut, doncs, queia en bonus massa aviat, fet que condicionava tot l’entramat defensiu del tercer quart.

El Laboral Kutxa, per la seva part, es mostraria molt còmode en aquestes circumstàncies. Heurtel dirigia les operacions baskonistes, buscant en posicions obertes a Bertans, i generant els espais suficients perquè els interiors fessin feina.

Quan els triples no entraven, Baskonia seguia sumant amb accions espectaculars com una esmaixada de Colton Iverson en un rebot d’atac. Controlant totalment el ritme, el màxim avantatge basc seria de 15 punts, (52-67), a dos minuts pel final de tercer quart.

Amb les expectatives de triomf clarament en dubte, un moviment de pissarra molt arriscat proposat per Salva Maldonado serviria per capgirar la tendència del partit. La Penya es situava en zona per primer cop en tota la temporada, trencant així el ritme de joc del Laboral Kutxa.

Morint en cada possessió, el FIATC Joventut seria capaç de reviure i completar un petit parcial de 8 a 0 que donava esperances als badalonins. Un 2+1 de molt mèrit anotat per Clevin Hannah servia per tancar un tercer període massa irregular per part local (67-71).

S’obria llavors una fase de partit de desencert total, on només Begic semblava inspirat per sumar en atac (67-73). Penya i Baskonia es passarien prop de quatre minuts sense anotar, però els verd-i-negres arribarien millor al tram decisiu del duel. Amb un quintet dissenyat per defensar, el FIATC Joventut aconseguia gaudir d’una última rauxa d’inspiració per tal de completar la remuntada.

Entre Goran Suton, el més regular durant els 40 minuts, i Clevin Hannah, la Penya s’enganxava en el marcador, aprofitant accions ofensives en transició. En una d’aquestes, Hannah clavava un triple que feia esclatar de ràbia a tot l’Olímpic (74-75) i Ibon Navarro no tenia més remei que aturar el cronòmetre.

Restaven només tres minuts i tot podia passar. Per enèsima ocasió, Suton assumiria la responsabilitat, telegrafiant un primer tir per tal d’enganyar al defensor amb una finta i anotar des de quatre metres (76-75). La Penya tornava a manar i, en uns darrers compassos de massa acceleració, la veterania de Sergi Vidal seria providencial per tal d’assegurar el triomf.

Amb el Baskonia perdut sobre el parquet, l’escorta badaloní recuperava una pilota vital, i ell mateix corria al contraatac per completar un 2+1 quasi definitiu (81-79). Tot seguit, Iverson feia passes i Heurtel perdia una pilota de forma incomprensible, passant-la allà on ni hi havia cap company. Sergi Vidal seria l’encarregat de tancar el partit des de tir lliure (83-79). Al Laboral Kutxa no li serviria de res el triple final de Bertans (83-82) i veia com la Penya guanyava un partit que tenia pràcticament perdut.

A les files verd-i-negres, Goran Suton (22 punts, 9 rebots, 2 taps i 26 de valoració) i Sergi Vidal (13 punts, 3 rebots, 5 assistències i 22 de valoració) serien els jugadors més destacats. El FIATC Joventut suma el cinquè triomf de la temporada i segueix setè, empatat amb el CAI i l’UCAM Múrcia, a falta del partit que enfronta a València i Unicaja.

Fitxa tècnica

FIATC Joventut (83): Mallet (6), Ventura (4), Kirksay (10), Suton (22), Miralles (8), Vidal (13), Savané (2), Suárez (6), Llovet (-), Hannah (12) i Barrera (-).

Laboral Kutxa (82): Heurtel (16), Causeur (6), Shengelia (11), Bertans (19), Iverson (11), Begic (8), Ilimane Diop (-), Perkins (-), Tillie (6), San Emeterio (3) i Vujacic (2).

Parcials: 23-23 / 19-22 / 25-26 / 16-11

Rebots: Goran Suton (9) / Iverson, Shengelia i Tillie (5)

Assistències: Sergi Vidal (5) / Thomas Heurtel (5)

Incidències: partit corresponent a la vuitena jornada de la Lliga Endesa  disputat al Palau Olímpic de Badalona davant de 7.045 espectadors.