El calendari frena l’inici d’unes rebaixes amb menys consum

  0
  Rebajas.JPG

  19/01/2013 – L'inici del període de rebaixes en dilluns no afavoreix el 'boom' inicial; tot i així, i tenint en compte les perspectives generades arran de la situació econòmica, la valoració de botiguers i centres comercials és positiva.

  La delicada situació econòmica de moltes persones enguany feia pensar en una campanya de rebaixes molt minvada, tenint en compte, a més, que el tret de sortida va caure en dilluns. Pràcticament dues setmanes després, però, sembla que els resultats inicials han estat millor del esperat.

  Des del Màgic Badalona, per exemple, encara que destaquen que les dates no han estat molt favorables, valoren positivament l'afluència de gent i el 'boom dels primers dies, que va augmentar en un cap de setmana molt concorregut al centre, incloent-hi diumenge.

  A la zona del carrer del Mar, l'inici de rebaixes ha estat per "sobre de les expectatives", amb un dilluns i un cap de setmana "molt bons", tot i la pluja del diumenge. El president de l'associació comercial de la zona, Cinto Gubern, es mostra optimista i creu que es podria arribar a mitigar el fort descens de vendes del Nadal.

  Al Centre Comercial Montigalà, en línies generals, ressalten un "grau de satisfacció correcte tenint en compte la situació econòmica i la data d'inici de rebaixes, en dilluns". El gerent remarca "bones afluències" i "molt bon dissabte".

  Des de l'Associació de Comerciants del Passeig de La Salut, una de les principals referències locals de comerç de carrer, admeten que els primers dies "no han estat bons", ja que la forta tirada inicial se l'emporten les grans superfícies. Gradualment, no obstant, les ventes van anar pujant fins assolir un "bon cap de setmana". Això sí, l'Agrupació de Botiguers de Catalunya parla d'un descens generalitzat del consum del 7-8%.