El Campionat de Pesca Fondejada arriba al Port

  0
  45
  Pesca Fondejada.jpg

  09/03/2018 – 44 esportistes de 13 embarcacions de la costa catalana competiran en la edició 2018 en aquest campionat que lidera l’Associació de Pesca Esportiva Badamar.

  L’Associació de Pesca Esportiva Badamar, amb seu al Port de Badalona, lidera, amb el suport de la Federació Catalana de Pesca Esportiva i càsting, l’organització del Campionat de Catalunya de Pesca des d’Embarcació Fondejada que  correspon a l’edició del 2018 i que se celebra aquest divendres i dissabte, 9 i 10 de març a les mateixes instal·lacions del Port. Es tracta d’una modalitat de pesca amb embarcació que ha d’esdevenir quieta, establerta en una àrea de competició fixada, fent servir l’estri de la canya.

   

  La competició aplega diferents clubs a més, d’evidentment l’amfitrió, el Badamar de Badalona: entitats de Sant Feliu de Guíxols, Arenys de Mar, El Masnou, Premià de Mar i diverses associacions esportives de Barcelona, com la Societat de Pesca de la Mar Bella de Poblenou. En total, seran 44 esportistes a bord de 13 embarcacions. La cita promet perquè per participar en una cita d’aquesta tipologia has de pertànyer a un club actiu, amb calendari social i esdevenir titular de la llicència federativa d’alt nivell i la de pesca en  vigor.  Es competeix en tres categories: individual, per duets i per clubs. Els tres millors posicionats en categoria individual i un més nominat pel comitè es classifiquen directament per participar en el Campionat d’Espanya de Pesca Fondejada. Pel clubs, puntuaran per a la competició estatal els dos primers.

   

  Tot i que divendres ja hi ha moviment amb la reunió de patrons i les inscripcions i els darrers serrells de la programació i de sorteig d’embarcacions,  la cita esportiva començarà demà dissabte ben d’hora. Concretament a les sis de la matinada, amb els darrers tràmits administratius i la reunió de patrons.

   

  La competició està organitzada en dues mànegues de tres hores i mitja. De manera que a dos quarts de vuit del matí les embarcacions sortiran a la zona de la competició i han d’haver tornat a port abans de les 11h, que acaba la primera mànega. Descarregaran  i lliuraran als membres de comitè les captures seleccionades per espècies en diferents bosses, sense hams i a les 12 tornaran a mar per retornar a les 16.30h, de manera puntual per complir amb els requisits de la competició.  Penalitza la captura d’espècies que no compleixin la mida reglamentària i atracar passada l’hora indicada. A partir d’aquest moment es fa la darrera pesada i els jutges anunciaran els guanyadors. De manera que a partir de les 17.00h, l’ambient es traslladarà el Centre d’Activitats Nàutiques, on hi es podran descobrir totes les espècies que hi ha al nostre litoral. Els participants en la competició explicaran les característiques de les mateixes.

   

  La intensa jornada culminarà a les 18h amb un dinar de germanor que es celebrarà en un establiment de restauració del port, moment en què es lliuraran els premis de la jornada i s’anunciaran els classificats per les competicions  de rang superior.