El CAP de Sant Crist podria començar a construir-se d’aquí un any

  0
  55
  Av.Vents-projecte.JPG

  29/05/2013 – L'Ajuntament i la constructora Arauca SCCL van signar ahir el conveni que contempla la construcció de 56 habitatges de promoció pública, 80 pisos de lloguer dotacional, una gran plaça pública i un local destinat a ús assistencial sanitari a on està previst que s’ubiqui el futur ambulatori.

  Les obres del CAP de Sant Crist podrien començar d’aquí a un any i s’allargaran dos anys més. Això es va explicar ahir al matí, quan l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i el president de la societat Arauca SCCL, Oriol Martínez, van signar el contracte per construir, entre els barris de Sant Crist i Bufalà, un total de 56 habitatges de promoció pública, 80 pisos de lloguer dotacional, una gran plaça pública i un local destinat a ús assistencial sanitari a on està previst que s’ubiqui el futur ambulatori.

   

  El projecte, que el Ple municipal va recuperar i aprovar després de diversos anys en stand by per una sèrie d’impediments, preveu el desenvolupament del sector de l’avinguda dels Vents – carrer de la Batllòria, amb la construcció de dos edificis, un dels quals acollirà els habitatges de lloguer dotacional i l’altre que acollirà els pisos de promoció pública. En el primer bloc, el d’habitatges de lloguer, és on es preveu la  construcció d’un local d’uns 1.500 m2 a on aniria el futur CAP de Sant Crist.

   

  Pel que fa a l’espai públic, l’empresa adjudicatària es farà càrrec de les obres d’urbanització de la zona, que comporten la creació d’una gran plaça central, amb tots els elements de mobiliari urbà, jocs infantils i instal·lacions. La construcció dels edificis i la urbanització del sector inclouen mesures mediambientals, d’estalvi de gestió i de manteniment, així com una programació de gestió dels habitatges dotacionals que s’ajusta a les previsions de la Llei de l’Habitatge.

   

  L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha mostrat la seva satisfacció per haver desencallat aquest projecte després de cinc anys. Per la seva banda, el president de la societat Arauca SCCL, Oriol Martínez, ha destacat que el pla pretén posar l’habitatge a l’abast dels joves i de les persones de més de 50 anys que tinguin limitacions econòmiques.

   

  Aquest mateix pla urbanístic va ser projectat durant el mandat anterior, però diverses traves administratives van propiciar que les obres no s’arribessin a iniciar i el projecte quedés paral·litzat. Ara, tot sembla indicar que serà una realitat a partir de 2014.