El Carme acull una retrospectiva de l’artista Perico Pastor

  0
  44
  expo ucles.jpg

  11/02/2015 – A l’exposició s’hi poden veure una cinquantena d’obres de la seva col·lecció personal, que mostren les temàtiques i l’evolució de l’artista al llarg dels anys.

  La setmana passada va tenir lloc a la Sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme la inauguració de l’exposició Els pericos de Perico, una retrospectiva de l’obra de l’artista Perico Pastor que es podrà visitar fins al 31 de maig.

   

  En l’acte d’inauguració hi van participar la vicerectora de Relacions Institucionals i Cultura de la UB, Lourdes Cirlot; la regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme de l’Ajuntament de Badalona, Rosa Bertran; i el propi artista, Perico Pastor. A l’exposició s’hi poden veure una cinquantena d’obres de la seva col·lecció personal, que mostren les temàtiques i l’evolució de l’artista al llarg dels anys.

   

  Des de la primera exposició de Perico Pastor, en el Cornelia Street Cafè de Nova York al 1980, fins a l’última, en el Museu del Tabac d’Andorra, el passat mes de setembre, han transcorregut 34 anys, període en el que l’artista ha consolidat una trajectòria marcada per l’espontaneïtat dels seus sentiments reflectits en la seva obra, a mig camí entre la pintura i el dibuix.

   

  Perico Pastor va explicar que l’obra exposada abasta totes les èpoques pictòriques de la seva vida artística “des dels primers dibuixos eròtics fins a les pintures realitzades fa només uns mesos” i es va mostrar molt il·lusionat i satisfet amb el resultat final de l’exposició. “Mostra el que jo sóc en realitat ja que està formada pels quadres que m’he anat quedant al llarg dels anys”, va afegir.

   

  Perico Pastor, nascut a La Seu d’Urgell al 1953, va emigrar al 1976 a Nova York, després d’estudiar a Barcelona. Va il·lustrar per Harper's Magazine, Village Voice, Vogue i sobretot pel The New York Times. Ha exposat en diferents ciutats, com París, Tòquio, Miami o Barcelona, entre d'altres. Viu a la ciutat comptal des de 1989, on ha realitzat il·lustracions per El País, La Vanguardia, El Periódico de Catalunya i l'International Herald Tribune.

   

  L’exposició Els pericos de Perico es pot visitar de dimarts a divendres, de 16 a 20.30 hores; dissabtes, de 10 a 14 hores i de 16 a 20.30 hores; i diumenges, de 10 a 14 hores. Els dies festius està tancada. Hi haurà visites guiades els dies 12 de febrer, 21 de març, 16 d’abril i 7 de maig, a les 16 hores. El Centre Cultural El Carme està ubicat al carrer de Francesc Layret, 78-82.