El Casal dels Infants rep 16.171 euros per atendre a mares solteres en risc d’exclusió social

  0
  APARTUR.jpg

  15/01/2016 – Els fons econòmics, que es destinarà al projecte Vincles, s'han recaptat gràcies a 1.700 apartaments que formen part de l'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona.

  L'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) ha entregat aquest dijous al Casal dels Infants els 12.000 euros recaptats  durant el passat estiu en el llarg de la campanya 'Check In Solidari', en la qual han participat 1.700 apartaments turístics de quaranta empreses del sector que formen part d'APARTUR i que s'ha dut a terme per tercer any consecutiu a la ciutat de Barcelona. La campanya consistia en aportar un euro per cada reserva realitzada en un apartament turístic des de l'1 de juny al 15 de setembre.

   

  La recaptació es destinarà integrament al projecte social Vincles del Casal dels Infants, que ofereix suport personal, oportunitats de formació i capacitat de relació amb altres dones, la cura, l'educació i hàbits dels seus fills a mares que es troben en situacions d'exclusió social amb nadons menors de tres anys. "Un dels rostres de la pobresa més extrema i un dels col·lectius més vulnerables de l'Àrea Metropolitana de Barcelona", segons el Casal dels Infants. Des d'aquest espai maternoinfantil s'han atès fins al dia d'avui a més de 570 infants i mares amb la finalitat de què guanyin en autonomia i autoestima per tirar endavant, alhora de reforçar la solidaritat i la companyia entres les mateixes mares i creixin els vincles amb els seus fills.

   

  Casal dels Infants

  És una associació social i ciutadana formada per professionals i voluntaris que treballen en un projecte col·lectiu basant en la generació de compromisos i en la implicació veïnal  per donar resposta a les necessitats socials dels infants i joves en els barris on es concentren més situacions d'exclusió, com Badalona Sud, Fondo i Santa Rosa-Raval de Santa Coloma de Gramenet, la Mina de Sant Adrià de Besòs i el Raval de Barcelona, entre altres. Actualment el Casal dels Infants acompanya a 6.000 infants, joves i famílies a fer petits passos cap a l'autonomia, reforçar l'educació a infants, formació i recerca d'oportunitats de treball per a joves i suport a les famílies, entre altres.   

  'Check In Solidari'

  Enguany, s'ha més que doblat el nombre d'empreses participants, passant de les 17 de l'edició passada -i que van arribar a recollir 7.838€- a les 40 actuals, fet que s'emmarca en la política d'APARTUR que posa èmfasi a la importància que una part dels beneficis del turisme repercuteixin en els barris de la ciutat. A més, en aquesta edició els turistes van poder posar el seu granet de sorra amb aportacions econòmiques.