El Chacho activa la vida extra del Madrid (80-81)

0
    25
    1415_CJB-RMB (23).JPG

08/03/2015 – Els blancs sumen el tercer triomf de la temporada contra un FIATC Joventut que ha tingut opcions fins a la darrera possessió del duel.

No ha pogut ser. La qualitat individual i el fons d’armari del Reial Madrid han permès al conjunt de Pablo Laso recuperar-se d’una primera part desastrosa i acabar guanyant gràcies a la màgia de Sergio Rodríguez. La Penya, que ho ha fet tot per vèncer, s’ha tornat a quedar a les portes de derrotar al vigent campió de Copa.

La ferotge lluita interior entre pivots obria un primer quart per agafar sensacions i confiança. El mal tràngol succeït a les semifinals de la Copa del Rei encara coïa  a les files verd-i-negres i l’equip de Maldonado volia presentar més batalla que a Las Palmas.

Carregant el rebot ofensiu amb eficàcia, Goran Suton i Albert Miralles encetaven un duel trepidant amb Gustavo Ayón, autor de vuit punts només al primer quart. El FIATC Joventut estrenaria les seves prestacions exteriors amb dos triples de Suton i Alex Barrera (11-11).

Tot seguit, Alex Suárez i Demond Mallet se sumarien a la causa ofensiva del conjunt verd-i-negre (16-11), obrint una petita escletxa que el Madrid retallaria des de tir lliure (16-15).

L’aposta de Pablo Laso de situar una defensa zonal a pista per mirar d’aturar l’atac badaloní acabaria sent contraproduent. Amb Sergi Vidal sobre el parquet, la Penya trobaria el mètode més adient per trencar l’entramat defensiu blanc i tancar el primer quart amb bon feeling (22-18).

El desconcert del Reial Madrid es veuria incrementat durant el segon període, en part, pel nul encert exterior del vigent campió de Copa al descans (0/6). Tot i empatar de nou després d’una espectacular esmaixada de Ioanis Bouroussis (22-22), la Penya tornaria a dominar amb Sergi Vidal dirigint les operacions.

L’escorta s’aliava amb Ventura per erosionar l’atac madridista i recuperar una bola que Miralles transformaria en una cistella fàcil (30-24). Pablo Laso es veuria obligat a aturar el partit, però el festival verd-i-negre tindria continuïtat. Jugant en transició i movent bé la pilota, Suárez i Barrera anotaven dos triples que dibuixaven un clar màxim avantatge badaloní al descans (44-31).

Sense cap triple anotat durant els dos primers quarts, el Reial Madrid necessitava un rentat de cara urgent, el qual s’acabaria produint a la represa. Aprofitant quatre minuts de desconnexió del FIATC Joventut, el conjunt de Laso activaria el primer volum de reserva d’energia per tal d’incrementar moltíssim els contactes en defensa.

Impulsats per Rudy i Llull i per l’encert exterior puntual de Carroll, els blancs recuperarien tot el temps perdut, encallant gairebé totes les armes ofensives de la Penya. Amb els bases verd-i-negres desubicats a pista, el Madrid es posaria per davant després de quasi 30 minuts a remolc. Un triple de Carroll (59-60) obria un nou escenari de partit, tot i que Hannah permetria al FIATC Joventut tancar el tercer acte guanyant (61-60).

Lluny de deixar-se anar, la Penya seria capaç d’aguantar l’embranzida del Madrid i d’iniciar un cos a cos que s’allargaria fins als darrers segons del duel. El cor d’Albert Miralles, amb una jugada estratosfèrica de quatre punts, tornava a obrir escletxa (67-62), però l’instint assassí del Chacho empatava novament el marcador (67-67).

Amb tot obert, una doble tècnica xiulada sobre Felipe Reyes i una posterior gran assistència de Hannah per Llovet li posarien el partit de cara a la Penya (76-69). A quatre minuts per la conclusió, el FIATC Joventut guanyava per set punts de diferència i tot semblava estar a favor.

Després d’un temps mort de Laso, però, el Madrid clavaria un parcial espectacular de 0 a 11, culminat amb un triple desequilibrat i sobre la botzina de Sergio Rodríguez (76-80). La màgia ‘chachista’ tergiversava el guió perfecte de la Penya, obligant als de Salva Maldonado a tirar d’èpica.

Inclús després de fallar dos triples ben tirats, el FIATC Joventut oferiria un últim èxode d’energia que permetria als badalonins empatar el xoc. Savané i Vidal, segurs des de tir lliure, li traspassaven la responsabilitat a un Madrid que aconseguiria forçar una falta definitiva a menys de tres segons per la conclusió.

El Chacho anotaria sense tremolar el tir lliure de la victòria (80-81) i erraria el segon per deixar sense capacitat de reacció a la Penya. Sens dubte, un desenllaç cruel després de dominar el marcador durant bona part dels 40 minuts.

En el seu partit 501 a la Lliga Endesa, Sergi Vidal seria l’home del xoc amb 14 punts, 8 rebots, 5 assistències, 3 recuperacions i 25 de valoració. Pel que fa a l’equip, el FIATC Joventut tanca la jornada cinquè (15/8), tres triomfs per sobre de novè classificat.

Fitxa tècnica

FIATC Joventut (80): Mallet (6), Ventura (3), Barrera (11), Suton (9), Miralles (13), Vidal (14), Savané (6), Suárez (11), Llovet (2) i Hannah (5).

Real Madrid (81): Rodríguez (14), Llull (14), Fernández (9), Reyes (8), Ayón (11), Boroussis (4), Rivers (3), Campazzo (-), Slaughter (4), Maciulis (2), Carroll (10) i Mejri (2).

Parcials: 22-18 / 22-13 / 17-29 / 19-21

Rebots: Vidal i Miralles (8) / Reyes (7)

Assistències: Vidal (5) / Rudy (4)

Incidències: partit corresponent a la 23ª jornada de la Lliga Endesa, disputat Palau Olímpic de Badalona davant de 6.387 espectadors.