El Círcol guanya sobre la botzina

0
    28

28/10/2014 – Després de remuntar 17 punts s'enduu el derbi contra l'Ubsa en un final d'infart. Sant Josep, Minguella i Círcol tornen a perdre.

Esclat a La Plana

El dia de la presentació de tots els equips del club i amb La Plana plena a vesar, el Círcol va regalar una victòria èpica a la seva afició.

No va ser una bona primera part del Círcol. El control del rebot i les cistelles fàcils feien que l’Ubsa dominés el marcador a la primera part i marxés amb 7 punts d’avantatge al marcador (32-39).

A la represa, el Círcol seguia amb problemes per anotar i va encaixar un parcial de 0-10, que donava una diferència de 17 punts als de Sant Adrià.

A partir d’aquí el partit va canviar i els de Francesc Castellet es van posar les piles. La defensa va pujar d’intensitat, l’Ubsa tenia dubtes i una esmaixada de Joel Temprano feia que l’equip creiés en la remuntada.

El parcial de 2-16, retallava 14 punts i ho deixava tot per decidir al quart definitiu. Va ser un quart espectacular, amb encert a les dues cistelles i triples als dos costats per arribar a un final igualat.

A falta de 12 segons el partit estava empatat i va arribar la jugada clau. L’Ubsa anota un dels dos tirs lliures i en la lluita pel rebot ofensiu, la pilota arriba a Xesco Gotzens que creua tota la pista. Joel Temprano va agafar una pilota morta al coll de l’ampolla per anotar contra tauler i sobre la botzina la cistella de la victòria.

Va ser la tarda de Joel Temprano, que a més d’anotar la cistella guanyadora, va acabar amb 18 punts (esmaixada inclosa), 12 rebots i 31n de valoració.

La Plana va esclatar per celebrar un triomf molt important pel Círcol. El proper partit un altre derbi, contra la Minguella a Casagemes, dissabte a les 19.15h.

El Sant Josep torna a cedir a l’últim quart

El Sant Josep repeteix el mateix guió que la setmana passada. Els parroquials van fer molt bon bàsquet durant els tres primers quarts per acabar perdent el definitiu.

Els grocs van saber contrarestar la superioritat física del Castellbisbal amb bon joc. Els de Víctor Cruz controlaven el partit amb una bona defensa i superioritat en el rebot. L’encert i el joc alegre del Sant Josep va obrir una petita escletxa al descans (40-34).

Al tercer quart va seguir la igualtat,  amb el Sant Josep controlant el partit. Però als últims 10 minuts la bona dinàmica dels grocs es va trencar. L’ex base del Círcol, Pau Ruzafa, va marcar la diferència als moments clau, el dia que debutava amb el Castellbisbal.

El 10 a 23 de l’últim quart va sentenciar el Sant Josep (69-76), en un parcial que res va tenir a veure amb la resta del partit.

Els 21 punts de Xavi González i els 11 rebots de Raül Bermudo no van ser suficients per evitar la tercera derrota en aquesta grup 2 de Copa Catalunya, on els equips estan molt igualats i s’ha demostrat que cal treballar fins el final per a guanyar cada partit.

El Sant Josep buscarà refer-se aquest diumenge en la visita a un Ubsa, dolgut per haver perdut el derbi contra el Círcol sobre la botzina. El partit al Municipal Ricat, a les 13h.

Massa errors de la Minguella

La Minguella va dominar el primer quart tot i fallar tirs fàcils sota cistella (20-16). Però al segon parcial l’actitud dels blaus va canviar i van encaixar un parcial de 8 a 19, que deixava l’equip per sota al marcador al descans (28 a 35).

Després del descans els de Pere Garcia van recuperar l’ambició i van apretar el marcador. Tot i que les sensacions no acabaven de ser del tot bones, tot estava per decidir a l’últim quart (46-48).

Però els 11 punts anotats a l’últim quart no van ser suficients per derrotar a El Vendrell, que va ser millor als minuts decisius i es va endur la victòria de Casagemes.

Bartu amb 15 punts i Guerra amb 12 van ser els millors de la Minguella però no van poder evitar la segona derrota consecutiva.

L’equip torna a jugar a casa aquest cap de setmana, serà en un derbi contra la Minguella diumenge a les 19.15h.

Al Natzaret li costa competir

El Natzaret va patir davant un equip amb més experiència a la categoria i jugadors més grans. Si a això li sumen les lesions que arrosseguen es fa molt difícil competir a la pista del Ramon Llull.

Els locals van portar el partit a un ritme lent i travat amb el que el Natzaret no es va trobar còmode. El desencert del Natzaret més el control rebot ofensiu (20 més) van fer que el Ramon Llull guanyés de 12 al descans.

A la represa, el Natzaret ho va intentar amb diverses zones i tot tipus d’alternatives fins acostar-se a 5 punts.  Però els baixos percentatges en triples (3/19) i en tirs lliures (10/21) van fer impossible competir.

A l’últim quart es van mantenir els 10-12 punts de desavantatge fins el 66-49 final.

El proper partit és a la pista d’El Vendrell diumenge a les 18h, un rival en la mateixa situació que el Natzaret, 2 victòries i 4 derrotes.