El conseller proposa solucions a les qüestions de la ciutat en matèria educativa

    0
    ENSENYAMENT.JPG

    Les associacions de mares i pares d’alumnes de Badalona (FAMPAS) han aconseguit que s’obrin tres noves línies de primària a tres escoles públiques de la ciutat per atendre part de la demanda dels 83 nens que s’havien quedat sense una plaça en l’educació pública. Finalment s’obriran tres línies de primària a l’Escola Pere de Tera, el CEIP Progrés i l’Escola Jungfrau, que oferiran places a 67 famílies del total de 83 que s’havien quedat sense un lloc assignat en una escola pública de Badalona. El portaveu de FAMPAS Badalona, David Guerrero, ha valorat l’acord de “molt positiu”, ja que “dona resposta a diferents famílies” afectades per la falta de places públiques.

    En el cas de l’educació secundària, on 104 adolescents s’han quedat sense plaça en algun institut públic de la ciutat, Ensenyament ha considerat que “no és necessari obrir una nova línia”, ja que hi ha instituts en altres barris de Badalona que encara tenen vacants.

    El nou conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, va iniciar la seva agenda institucional a Badalona per tal de mostrar “el reconeixement de l’existència d’uns problemes puntuals que afecten una sèrie de famílies i centres per la matriculació del curs següent”. Alhora, ha expressat “l’evidència de la necessitat de planificar l’educació i el projecte educatiu de la ciutat amb la voluntat de lluitar contra la segregació”. Entre les qüestions acordades amb govern i FAMPAS, hi ha el compromís d’una nova reunió per abans del 12 de juny amb propostes definitives per la solució de problemes de matrícules de P3, així com a començar les obres dels projectes licitats en el termini corresponent. Finalment, s’ha acordat incloure en els pressupostos de l’any que ve les obres pendents per temes administratius i jurídics dels solars municipals, i que l’Ajuntament en breu tancarà. Després de la trobada a l’Ajuntament, el conseller i l’alcaldessa han visitat l’escola Montigalà.