El Consistori obre la primera porta a l’arribada del Mercadona de Canyadó

  0
  mercadona.jpg

  02/02/2013 – El Ple va aprovar dimarts la modificació d'usos provisional, que permetrà l'activitat comercial als terrenys on la marca vol instal·lar un nou supermercat, al polígon de Can Ribó.

  Dimarts es van donar les primeres passes de cara a l’arribada d’un nou Mercadona a la ciutat. El Ple municipal ha aprovat provisionalment el Pla Especial de transformació d’ús de les naus del carrer Jaume Ribó, al polígon de Can Ribó, que permetrà que aquest espai pugui acollir activitat comercial. Allà, en l’illa delimitada pels carrers de Jaume Ribó, d’Occitània, de Pompeu Fabra i d’Eduard Marquina, la marca valenciana vol instal·lar una nova superfície.  

   

  El dictamen es va aprovar amb els vots favorables dels grups municipals del PP, CiU i del regidor no adscrit. Tant ‘populars’ com convergents creuren que es tracta d’una bona inversió i esperen que es pugui arribar a un acord amb Mercadona per tal que tots els treballadors contractats siguin badalonins.

   

  El PSC – es va abstenir- i ICV-EUiA -va votar en contra- afirmen que no se’ls ha informat debidament de les intencions i projectes de Mercadona a la ciutat i que, en conseqüència, no poden recolzar el pla.

   

  Les reaccions més contrariades han arribat des del sector del petit comerç local i dels mercats municipals. Tant la Unió de Comerciants com la Federació de Mercats denuncien que ningú els ha informat ni ha consensuat amb ells encara quin és el pla de l’empresa de supermercats. Els comerciants asseguren que la creació de llocs de treball és un raonament dèbil per dona’ls-hi llum verda, ja que l’arribada d’aquestes superfícies també destrueix teixit comercial de proximitat i deixa a molta gent al carrer. Els mercats, per la seva part, consideren que es donen moltes facilitats a les grans marques, mentre que els mercats municipals necessiten anys de reivindicacions per ser reformats i acondicionats; en aquestes condicions, diuen, la competència és desigual i deslleial.