El Tanatori de Badalona trenca els tabús sobre la pèrdua i el dol amb l’organització del primer ‘death cafè’

  0
  145

  Amb la intenció de reflexionar en comú sobre els diversos tipus de pèrdues i dols, el Tanatori de Badalona organitza el seu primer death cafè. Es tracta d’una trobada oberta a tothom, amb inscripció online prèvia i gratuïta, que tindrà lloc el proper dijous 8 de setembre, a les 19 hores, a l’Oficina d’Atenció a les Famílies que PFB Serveis Funeraris té al centre de Badalona (c/ Francesc Layret, 84).

  La iniciativa impulsada per PFB Serveis Funeraris vol fomentar la normalització de la mort, en tant que part inseparable de la vida i s’inspira en els death cafès sorgits als Estats Units, unes reunions socials i participatives en què els integrants parlen obertament de la pèrdua, amb tranquil·litat i respecte, tot compartint un cafè o un te.

   

  Una trobada per parlar sobre la pèrdua

  La primera trobada death cafè impulsada pel Tanatori de Badalona tindrà una durada de 60 minuts i comptarà amb la participació de la psicòloga badalonina Carla Borràs, experta en mort i dol, que dinamitzarà la conversa entre les diverses persones que en vulguin prendre part. La temàtica d’aquesta primera sessió se centrarà en els diversos dols que es travessen al llarg de la vida. 

  A través de l’organització d’activitats diverses, com el proper death cafè, així com el suport a entitats socials i culturals, PFB Serveis Funeraris reforça el vincle i el compromís que manté amb la ciutadania. “La nostra societat és molt reticent a parlar de la mort. Tanmateix, és un fet que convé acceptar per valorar més la vida. Com a funeraris, ens adonem a diari que parlar-ne és molt necessari”, explica Ana Gassió, directora general de l’empresa.  No tan sols per a un mateix, sinó per als qui queden. Sempre que algú se’n va havent pogut parlar amb els seus sobre aquest procés i el seu comiat, la família es troba més serena, tranquil·la i confortada”.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí