El dimoni 2017: una Estàtua de la Llibertat amb referències als murs i als refugiats

  0
  117
  dimoni 2017.jpg

  08/03/2017 – El 'Dimoni aixeca murs', del badaloní Joan Gili, ha estat el disseny escollit per cremar la nit del 10 de maig.

  Badalona cremarà la Nit de Sant Anastasi un Dimoni inspirat en l’Estàtua de la Llibertat. Aquest dimarts s’ha donat a conèixer el disseny guanyador del 19è concurs ‘Crema’l tu!’. Es tracta de la proposta que porta per nom ‘Dimoni aixeca murs’ i és obra del badaloní Joan Gili Fornells, de 52 anys. El Dimoni 2017 representa la imatge que veien els immigrants d’arreu del món en arribar a Nova York entre 1892 i 1954.

   

  Joan Gili Fornells és dissenyador gràfic, va estudiar a l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo de Badalona i viu a Premià de Mar. En la presentació del seu disseny ha explicat que ha volgut mostrar “un dimoni que fa crítica a tots els murs i traves que es posen per impedir el pas dels refugiats”. “Els elements que hi surten, el flotador de salvament, l’armilla salvavides, la barca i el mur hi fan esment”, ha afegit. El dissenyador del Dimoni espera que “quan es cremi la figura, la gent recordi en forma de crítica la intolerància i la falta d’empatia cap a totes les persones que ho pateixen”.

   

  A la base de la figura del ‘Dimoni aixeca murs’ s’hi representa un mur de totxo amb grafits de suport als refugiats. Aquesta figura del Dimoni es plantarà a la platja, al davant de la Rambla a l’alçada del monument a Roca i Pi, a primers del mes de maig i es cremarà la Nit de Sant Anastasi, el 10 de maig.

   

  Enguany s’han presentat al concurs ‘Crema’l tu!’ més d’un centenar de dissenys.