El Dimoni “del Mar” cremarà la Nit de Sant Anastasi

  0

  Aquest dimarts s’ha fet pública l’obra guanyadora del 21è concurs ‘Crema’l tu!’, el premi de disseny del Dimoni de Badalona que convoca l’Ajuntament per a seleccionar el Dimoni de les Festes de Maig que es cremarà durant la nit de Sant Anastasi. El disseny guanyador ha estat El Dimoni del mar, una obra de la il·lustradora Anastasia Druzhininskaya que és una al·legoria contra el llançament de residus al mar i les platges i en favor del reciclatge. L’obra va ser seleccionada entre més de 60 propostes per un jurat format per persones i entitats relacionades amb la cultura.

  Anastasia Druzhininskaya és una jove russa que va néixer l’any 1990 a Belgorod i resideix a Badalona des del 2018. Va estudiar arquitectura a la Belgorod State Technological University i després començà una brillant carrera com a il·lustradora, dedicant-se principalment a la il·lustració de literatura i llibres de text infantils. Ha treballat per diversos editorials arreu, com Clever Publishing Moscow, SM Editorial Madrid o Cruïlla Barcelona. Druzhininskaya ha col·laborat també amb il·lustracions en revistes com Cosmopolitan Russia, Woman’s Health Russia o Harper’s Bazaar Russia.

  La figura de El Dimoni del mar està formada per diversos residus de plàstic que utilitzem habitualment en la nostra vida diària (envasos, elements de plàstic, canyetes, etc.) i està erigida sobre una petxina que sura sobre el mar.

  L’encarregat de fer realitat aquest disseny serà Ramon de los Heros, membre del Jurat, artista plàstic i especialista en la construcció d’escenografies.

  La figura del Dimoni es plantarà a la platja, al davant de la Rambla a l’alçada del monument a Roca i Pi, a primers del mes de maig i es cremarà la Nit de Sant Anastasi, el 10 de maig.

  Durant l’acte de presentació l’alcalde de Badalona Àlex Pastor ha mostrat la seva satisfacció en considerar que “es tracta d’un Dimoni inclusiu, que tothom se’l pugui fer seu, que pugui ser un tema de conversa a les escoles sense defugir de la crítica social”. La guanyadora del concurs ha assenyalat que la seva idea pel disseny va sorgir “d’un dia de pluja en el que el mar es va omplir de plàstics i residus”, desitjant que el seu missatge arribi a la ciutadania, “el de la necessitat de cuidar el mar, un dels nostres tresors”

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí