El director de l’ONG badalonina Proactiva Open Arms, català de l’any

  0
  58
  oscar_camps.jpg

  09/04/2016 – El badaloní va impulsar la campanya solidària de Proactiva a l'illa grega de Lesbos; des de setembre han socorregut més de 100.000 refugiats.

  El badaloní Òscar Camps, director de l’ONG ‘Proactiva Open Arms’, ha estat condecorat aquest dijous amb el guardó de ‘Català de l’Any’, un premi atorgat pel diari El Periódico de Catalunya i que és escollit a través d’una votació feta pels lectors del diari. Camps va recollir el premi de mans del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, Els altres dos finalistes a aquest premi van ser l’escriptor i periodista Josep Maria Espinàs i el cantant i músic Pau Donés.

   

  ‘Proactiva Open Arms’ és una ONG de socorristes que des de fa mig any vigila les costes de l’illa grega de Lesbos i rescata i assisteix als refugiats que arriben en pasteres i que intenten arribar a la Unió Europea. Aquesta organització es va fundar quan Òscar Camps va veure la foto d’Aylan Kurdi, el nen ofegat bocaterrosa a la sorra d’una platja turcar el setembre passat. L’equip de ‘Proactiva Open Arms’ el formen 14 persones que fan rotacions cada 15 dies i actuen al nord de l’illa de Lesbos.

   

  Felicitació de Badalona i l’alcaldessa

   

  L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, que va ser present a la gala de lliurament del premi al Teatre Nacional afirma que “Badalona se sent molt orgullosa de la feina que fa Òscar Camps i la resta de voluntaris de ‘Proactiva Open Arms’”. “Aquest ha estat un reconeixement just i merescut, que a més, posa en valor el paper de Camps com a consciència crítica d’una Europa que avergonyeix”.

   

  L’empresa especialitzada Proactiva, dirigida per Òscar Camps, se n’encarrega des de fa anys del servei de salvament i socorrisme de les platges de Badalona durant la temporada de bany.