El dirigent marroquí de Nous Catalans investigat pel CNI, a un acte d’Òmnium Badalona

  0
  29
  zaini.JPG

  14/05/2013 – Noureddine Ziani va manifestar a l'esdeveniment celebrat a Badalona que, amb el seu cas, “molts immigrants saben per què els catalans” volen marxar d’Espanya.

  El dirigent d’origen marroquí de l’Espai Catalano-Marroquí investigat pel CNI i la policia espanyola, Noureddine Ziani, va ser un dels espectadors diumenge d’un acte organitzat per Joves d’Òmnium Cultural a Badalona. Segons publicava el diari ARA diumenge, Ziani va dur a terme una petita intervenció en la que va manifestar que, amb el seu cas, “molts immigrants saben per què els catalans” volen marxar d’Espanya.

   

  Segons informava el diari El País la passada setmana, el Centro Nacional de Inteligencia (CNI) va sol·licitar l’expulsió d’Espanya del ciutadà marroquí i dirigent musulmà per, entre altres coses, amenaçar la seguretat nacional i comprometre les relacions d’Espanya amb altres estats. Ziani és, segons el propi diari, un dirigent "amb el que Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) comptaba per atreure cap al independentisme a las nombroses comunitats islàmiques de Catalunya”.

   

  Aquests fets han despertat molta controvèrsia ja que alguns membres del govern català i polítics del Parlament creuen que pot haver-hi “motivacions polítiques” en la sol·licitud d’expulsió de Zaini.

   

  A la cita de diumenge al vespre també van assitir el secretari d'immigració de Convergència Democràtica de Catalunya i director general de la Fundació Nous Catalans, Àngel Colom, i el subdirector de la Fundació Nous Catalans i protagonista de l'acte, Èric Bertran. Òmnium va passar la pel·lícula Fenix 1123, basada en les conseqüències que Bertran va patir per defensar l’etiquetatge en català en 2004, quan tenia 14 anys. Va crear un web inspirat en Harry Potter i l'Ordre del Fènix per defensar l'ús de la llengua catalana en l'etiquetatge de les empreses. El jove va ser detingut per la Guàrdia Civil i jutjat a l'Audiència Nacional espanyola, acusat de terrorisme per haver demanat l'etiquetatge de productes en llengua catalana a una coneguda empresa d'alimentació.