El Festival Dansa Metropolitana torna Badalona: espectacles i horaris

  0
  284

  La setena edició del Dansa Metropolitana tindrà lloc durant el mes de març a diverses ciutats catalanes, entre elles Badalona. Es tracta de l’únic projecte metropolità de cultura que aconsegueix aplegar els esforços de dotze municipis per buscar nous públics amb programació a l’espai públic, activitats gratuïtes, projectes educatius i programació internacional de qualitat, i és un dels més extensos i complets de l’Estat espanyol.

  Com a novetat d’aquesta edició, amb el lema “Del carrer a l’escenari”, neix el projecte Artèries, que posa l’accent en la dansa urbana, entesa com a fenomen metropolità. Les danses urbanes faran de fil conductor del festival i serviran tant per acostar la dansa a tota la ciutadania com per celebrar el breakdance com esport olímpic.

  Les altres ciutats que també hi participaran són: Barcelona, Cornellà, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans.

   

  Gargots i D-Construction, Adrián Vega / Cie. Dyptik

  Data: 9 març a les 12:05 h

  Lloc: Centre Cultural l’Escorxador

  Temps: 35 minuts

  Preu: Gratuït

  Tots els públics

  Gargots:
  Dansa i música electrònica són la matèria primera per a una peça de dansa performativa que utilitza la tecnologia i que genera amb ella un metallenguatge a partir del moviment. El resultat són un seguit de metàfores visuals que neixen a partir del caràcter abstracte dels gargots i que aconsegueixen generar espais sonors digitals mitjançant la dansa. Una mostra de post hip-hop que barreja els llenguatges de la dansa contemporània, del flamenc i de les danses urbanes, i que és capaç de crear espais a partir de danses en silenci.
  Adrián Vega és un coreògraf graduat per l’Institut del Teatre i professor convidat del Conservatori Professional de Dansa de Barcelona. Artista post hip-hop, treballa des de la dansa i la sonoritat. Hibrida llenguatges coreogràfics diversos per tal de crear patrons d’improvisació i composició instantània.

  Transmissió Artèries:
  Marina Pravkina presenta una acció creada, interpretada i ballada en col·laboració amb l’alumnat de l’escola Tribu Urbana Center.

  D-Construction:
  Sis ballarins experimenten l’alliberament de la ment mitjançant el moviment. Al mig d’un pati, una bastida metàl·lica els engabia, els protegeix i els allibera al mateix temps. Fusionant-se en un sol grup, creen una entitat més forta; trencant-se, afirmen la seva singularitat…
  D-Construction connecta, inspira i destrueix per crear alguna cosa nova. Amb un ritme potent, enèrgic, i un toc oriental, aquesta creació de Souhail Marchiche i Mehdi Meghari, la parella fundadora de Cie. Dyptik, explora temes com la identitat i, molt especialment, la revolta. Dyptik desenvolupa igualment projectes comunitaris i, des del 2014, el festival de dansa Hip-Hop TRAX.

  ENTRADES: https://www.dansametropolitana.cat/ca/espectacles/gargots-d-construction

   

  Y’a plus d’saisons – Ja no hi ha estacions

  Cie. X-PRESS / Abderzak HOUMI

  Data: 9 març a les 20 h

  Lloc: Teatre Zorrilla

  Temps: 65 minuts

  Preu: 16-20 euros

  “Ja no hi ha estacions” perquè el món està canviant… Què deixarem enrere? Y’a plus d’saisons evoca el món en què vivim i qüestiona el futur davant els conflictes socials i ecològics que provoca l’ésser humà. A l’escenari, el hip-hop, la dansa contemporània i les acrobàcies fan desfilar les estacions, les barregen; els cossos dels sis intèrprets de la peça busquen l’equilibri entre el cel i la terra.
  Aquest terreny inestable, amb el qual treballa el coreògraf Abderzak Houmi, suporta les interaccions entre la natura, el temps i els humans, sovint pertorbadores. En escena, pintures contundents i visuals a partir de Les quatre estacions de Vivaldi, que semblen fondre’s en una de sola, abracen aquesta dansa evocadora.
  Al capdavant de la Cie. X-PRESS, Houmi afirma que la seva trobada amb la dansa es va produir a través de l’estètica hip-hop. Lluny de codificacions i límits, hi va trobar energia i un punt de partida cap a un espai de llibertat; en els darrers anys, el coreògraf ha combinat el vocabulari del hip-hop amb la dansa contemporània, en la cruïlla de diversos estils i camps artístics.

  ENTRADES: https://www.dansametropolitana.cat/ca/espectacles/ya-plus-dsaisons-ja-no-hi-ha-estacions

  Cometa

  Roser López Espinosa & Vorpommern tanzt an

  Data: 17 març a les 16:30 h

  Lloc: Teatre Margarida Xirgu

  Temps: 60 minuts

  Preu: 8 euros

   

  Sobre un transbordador espacial, casc en mà, una cosmonauta. Cometa és una viatgera inesperada que ens convida, a través de la seva curiositat i les seves descobertes, a mirar el nostre entorn amb ulls nous. Amb ulls d’infant. Amb ella ens embarcarem en una aventura galàctica on redescobrir i meravellar-nos amb la força de la gravetat, les possibilitats infinites del moviment i el poder de l’empatia. La geometria, el joc i la velocitat de la llum. L’univers, la imaginació i els viatges interestel·lars. I sobretot, celebrarem una festa perquè tot i les distàncies, ens hem trobat!
  El treball de Roser López Espinosa es basa en una forta fisicalitat, on la precisió, la delicadesa, els elements acrobàtics i el detall s’apleguen en un imaginari vital i ple de joc. Present a l’escena internacional des del 2006, és coreògrafa convidada per companyies com Skånes Dansteater (Suècia), Zagreb Dance Company (Croàcia), MiR Company (Alemanya) i Scottish Dance Theatre (Regne Unit), entre d’altres. Coreògrafa per a la Producció Nacional de Dansa de Catalunya, artista resident del Mercat de les Flors 2018-21 i en intercanvi amb el NTCH de Taipei (Taiwan) i el Mercat de les Flors. Cometa, creat juntament amb la xarxa alemanya Vorpommern tanzt an, porta més de 160 funcions des de la seva estrena.

   

  ENTRADES: https://www.dansametropolitana.cat/ca/espectacles/cometa-1

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí