El FIATC Joventut es torna a reconèixer (82-63)

0
    29

06/04/2015 – El conjunt de Salva Maldonado supera un tram de dubtes inicials i acaba destrossant a la Bruixa d’Or Manresa a cop de triples i d’intensitat defensiva.

La Penya comença a veure la llum al final del túnel; forat que s’ha allargat durant quasi un mes de competició sense ser capaç d’aconseguir un triomf. Amb només una victòria en els últims vuit partits, el FIATC Joventut s’havia quedat a les portes de perdre tot l’avantatge guanyat en una primera volta espectacular.

Avui, però, l’equip de Maldonado ha demostrat tenir més fam que el rival quan l’encert els girava l’esquena. Jugadors importants com Clevin Hannah i Goran Suton han ‘tornat’ després de diversos partits massa irregulars i la plantilla, impulsada per la clàssica energia de Miralles, Savané, Ventura i Vidal, ho ha notat.

Sense tenir els conceptes clars en atac, però amb una gran actitud defensiva, FIATC Joventut i Bruixa d’Or delectarien als aficionats aplegats al Palau Olímpic amb un joc poc digne de dia festiu, sobretot durant els primers compassos del partit.

La precipitació i les pèrdues de pilota se succeirien als dos cantons de la pista, alhora que els entramats defensius aconseguien imposar-se clarament als atacs. Només així, des de la defensa i carregant amb tot el rebot ofensiu, la Penya seria capaç d’encetar el matx amb un parcial de 6 a 0 (6-0), després de dos minuts inicials amb el marcador sense canvis.

Els mals percentatges de tir es convertirien en una constant, impedint que cap dels dos conjunts agafés sensacions en atac. Ni Demond Mallet ni Davin White pujaven la bola amb comoditat, fet que encara limitaria més la creativitat ofensiva dels dos equips.

Hauria de ser Sitapha Savané qui, amb la seva sortida a pista, fes millorar el joc del FIATC Joventut. El pivot senegalès, jugant amb una protecció al bessó, posaria en pràctica una completa exhibició de fonaments tècnics per anotar un cop de dits, clavar-li un tap a Hasan Rizvic i ‘guanyar’ dos tirs lliures de regal per la Penya (13-7).

Albert Miralles sabria agafar el testimoni del seu company per continuar imposant-se en la batalla d’interiors. El pivot verd-i-negre quallaria una autèntica exhibició anant a buscar rebots ofensius, en un dia on l’encert brillaria per la seva absència.

Després d’un primer quart més que ensopit (15-12), el FIATC Joventut començaria a oferir petits avisos de voler trencar el matx. Els dos primers minuts del segon acte, però, tornarien a transcórrer completament en blanc, sense que badalonins i manresans poguessin oferir cap acció estètica.

En una fase del duel marcada per l’anarquia i per la manca de confiança en atac, la Penya aconseguiria el seu primer triple. Clevin Hannah seria l’encarregat de perforar el cèrcol visitant des de la llarga distància (18-12), acció que serviria com a pròleg d’una antiesportiva sobre Miralles que li ‘regalaria’ cinc punts al FIATC Joventut (27-18).

Sumant un parcial de 0 a 5 a favor, la Bruixa d’Or tornaria a acostar-se (30-26), però els pupils de Pedro Martínez alternaven un encert amb tres errades. Aquesta manca de consistència i constància en el joc del conjunt del Bages seria llegida a la perfecció per Sergi Vidal.

Generant bones situacions pels seus companys, l’escorta badaloní deixaria totalment sol a Hannah en dues accions consecutives que tancarien el segon parcial (36-26).

El caràcter de Ventura i Miralles i l’encert puntual dels seus dos bases permetrien al FIATC Joventut marxar al descans amb la màxima diferència de la primera meitat. La Penya es retiraria cap als vestidors dominant totalment el rebot en atac (13) i aprofitant el mal dia de la Bruixa d’Or Manresa des del tir lliure (2/8).

Torna el gran FIATC

Durant el tercer quart, els fantasmes de la derrota contra l’Andorra tornarien a instal·lar-se a les graderies de l’Olímpic. Dos triples consecutius de White i Dewar deixarien al FIATC Joventut sense avantatge (43-43), fent néixer els dubtes al cap dels aficionats.

Tot i aturar el partit, Salva Maldonado veuria amb serenor com un dels seus homes importants ressorgia després de massa dies ‘desaparegut’. En el millor moment de la Bruixa d’Or, Goran Suton oferiria la seva millor versió per anotar un triple clau i aguantar a l’equip durant tot el quart amb les seves accions ofensives (53-48).

Amb el balcànic desprenent confiança a dojo, la resta de l’equip tornaria a adoptar el xip guerrer del primer temps per tal de decidir el matx. Després de tres quarts sense fer mal des del triple, les intimidacions en defensa i el control del rebot farien córrer al FIATC Joventut.

Els badalonins anotarien fins a cinc triples en l’últim quart, liderats per un Clevin Hannah que seria capaç de transformar cada tap de Savané en una cistella definitiva. D’aquesta manera, la Penya acabaria clavant un parcial final de 29 a 15, arribant a assolir una màxima de 21 punts (76-55).

Goran Suton (16 punts, 9 rebots i 21 de valoració) desperta de nou, Clevin Hannah (20 punts) afina la punteria en els instants decisius i Savané (18 de valoració) i Miralles (15) dominen a la pintura.

Només així, la Penya pot tornar a recuperar la seva millor versió. Mentre l’equip segueix cremant etapes en aquest lent procés de retrobament, el FIATC Joventut manté la cinquena plaça (16/11), a dos triomfs del novè, l’Herbalife (14/13).

Fitxa tècnica

FIATC Joventut (82): Mallet (7), Ventura (5), Barrera (2), Suton (16), Miralles (11), Vidal (5), Llovet (1), Savané (12), Hannah (20), Abalde (3) i Suárez (-).

La Bruixa d’Or (63): White (14), Dewar (10), Grimau (4), Sakic (3), Rizvic (11), Grigonis (8), Fotu (7), Hernández (6), García (-) i Ortega (-).

Parcials: 15-12 / 21-14 / 17-22 / 29-15

Rebots: Suton (9) / Fotu (6)

Assistències: Vidal (4) / White (8)

Incidències: partit corresponent a la 27ª jornada de la Lliga Endesa disputat al Palau Olímpic de Badalona davant de 5.941 espectadors.