El FIATC Joventut s’aferra al Play Off (76 a 63)

0
    27

30/03/2014
    Els verd-i-negres s'han imposat al Tenerife, un rival directe, en un partit en el que han dominat d'inici a fi, però que ha estat gris com el dia.
    Estadística
    Vídeoresum

El FIATC Joventut ha aconseguit una victòria vital per ser al Play Off al final de temporada en vèncer al Tenerife, un rival directe per ser-hi, per 76 a 63.

Com ja havia previst Maldonado, el partit ha estat molt diferent al de la 1a volta (95 a 103), i els verd-i-negres han hagut de suar de valent com van fer fa 15 dies contra el GBC, per tancar el matx.

En un dia en que els dos equips no han estat fins i han jugat un partit gris com el dia, Joseph, Savané i sobretot Kirksay, han acabat posant-hi una mica de color per segellar el triomf.

Els baixos percentatges han deslluït la vocació ofensiva dels dos equips, i les defenses s'han imposat als atacs en molts moments.

No ha estat així però a l'inici del partit, quan el FIATC Joventut ha sortit amb molt més ritme que els insulars i ràpidament han obert un parcial (17 a 6).

El Tenerife tot i això, ha seguit fent el seu partit. Sense tenir gaire encert, ha hagut de picar pedra més del que és habitual en aquest equip, i ha aconseguit aturar la sangria al final del període (21 a 13), per posar-se a 4 a l'inici del 2n (21 a 17).

Havia entrat Carl English, el nou reforç del Tenerife, que ha començat sent una amenaça atraient la defensa, però que ha hagut de marxar ràpidament a la banqueta amb 3 faltes.

En aquests minuts la Penya ha tirat d'ofici, i malgrat el baix percentatge de tirs de 3 (2 de 14), ha pogut marxar als vestidors amb 13 punts de renda després d'una cistella de Joseph sobre la botzina (36 a 23)

A la represa, el partit ha guanyat una mica de qualitat, i les forces s'han igualat. Cap dels 2 equips podia imposar el seu ritme, ni trobaven encert per trencar el partit o acabar d'ajustar-lo.

Sikma i Richotti eren els referents dels visitants, mentre que Kirksay aguantava els seus exhibint la seva versatilitat. Amb aquesta dinàmica, el resultat ha anat fent la goma entre els 8 i els 12 punts durant molts minuts

Al final del 3r quart els de Maldonado guanyaven de 8 (54 a 46) i en cap moment han pogut estirar la diferència més enllà dels 12 ni veure com baixava dels 8.

Així, la Penya ha arribat als 3 últims minuts, fins que una recuperació i un 2 més 1 de Vives han acabat d’encarrilar la victòria.
    Amb el partit decidit, Kirksay ha acabat de completar la seva gran actuació personal amb un nou tap estratosfèric i amb 5 punts seguits abans de ser substituït i rebre l’ovacio del públic

Amb aquest triomf, el FIATC Joventut es manté en zona de Play Off amb les mateixes victòries que el Cajasol, i ja amb 3 de marge respecte l'Obradoiro, el Tenerife i el GBC, els immediats perseguidors.

Kirksay ha estat el jugador més valorat del partit (27) seguit de Joseph (18) i Savané (17).