El Forn Bertran fa el segon millor llonguet de Catalunya

  0

  El Forn Bertran Mar, del carrer de Mar, ha guanyat el premi al segon millor llonguet de Catalunya, en un concurs organitzat a l’Escola del Gremi de Forners de Barcelona. El llonguet o panet francès és un tipus de pa petit ovalat amb un solc a la part superior. Està fet amb farina de força, aigua, rent i sal. És un panet de crosta consistent i de molla fluixa que es fa servir principalment per a fer-ne entrepans.

  La pasta del llonguet es plega i s’enrotlla diverses vegades abans de formar-ne una peça allargada en forma de tronc. Aquest tronc es talla en rodanxes d’uns 100 grams i es col·loquen damunt un pedaç enfarinat amb plecs (per a evitar que s’arribin a tocar quan augmentaran de volum). Abans d’enfornar-los se’ls fa un tall al mig, que els donarà seva fesomia característica quan seran cuits.

  El llonguet és de les primeres peces que s’enfornen perquè de seguida és cuit. Com que a més a més fa baixar lleugerament la temperatura del forn i hi aporta la humitat adient, tot seguit s’hi pot coure com cal la resta de pans o coques.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí