El futbol badaloní es mobilitza: vaga i manifestació de protesta

  0
  48
  P9220039.jpg

  21/10/2016 – L’Associació de Clubs de Futbol de Badalona anuncia una aturada de l’activitat esportiva pel pròxim 25 d’octubre i convoca una concentració a la Plaça de la Vila. 

   

  Aprofitant la celebració d’un Ple Municipal marcat per les tensions entre el govern, el PSC i l’intent d’impulsar una moció de censura efectuat pel PP, el futbol badaloní vol fer-se notar.

   

  En representació de CF Bufalà, Lloreda, Pomar, Sistrells, Unificació Llefià, Young Talent, Pere Gol i CF Badalona, l’Associació de Clubs de Futbol de Badalona ha posat en marxa la primera de les diverses accions de protesta que va anunciar l’organisme durant l’estiu, després de molts mesos intentant arribar a acords amb l’Ajuntament per millorar l’estat de les instal·lacions esportives dedicades al futbol.

   

  En la reunió de l’Associació celebrada el 18 d’octubre, la junta redactaria un comunicat exposant quina serà la línia d’actuació acordada entre els clubs. Com que la qüestió del manteniment continua sense solucionar-se i la redacció d’un nou conveni col·lectiu s’està eternitzant, el futbol badaloní efectuarà una aturada de la seva activitat el pròxim 25 d’octubre.

   

  Encapçalats pel Julio Rodríguez, president de l’Associació, jugadors, entrenadors, directius i famílies dels clubs es concentraran a la Plaça de la Vila a partir de les 17:30h en senyal de protesta.

   

  Rodríguez, a més, va contactar amb tots els partits de l’oposició per tal d’assegurar-se un torn de paraula en el Ple. De fet, la problemàtica dels camps de futbol s’ha d’abordar en el primer torn.

   

  “El govern ens ha dit que l’estudi que va encarregar a la Diputació de Barcelona sobre la gestió dels camps de futbol té un cost de 17.000 euros. Des del nostre punt de vista, aquesta despesa d’hauria d’utilitzar en començar a arreglar tots els desperfectes de les instal·lacions”, reclamava Julio Rodríguez en conversa amb aquest mitjà.

   

  Els clubs tenen por que s’augmenti la càrrega de despeses a cobrir per part seva, situació que els obligaria a augmentar les quotes a les famílies. “Nosaltres no estem en això del futbol per fer diners. Simplement som gent que malviu per poder entrenar als nens i nenes. Fem una tasca social”, lamentava el president de l’Associació.

   

  El Ple del dimarts 25 es preveu molt mogut ja que, a banda del tens moment polítiu que viu la ciutat, la família del futbol badaloní es mostra molt descontenta amb la gestió del govern. “Ara mateix hi ha dos camps amb les calderes espatllades i el fred es comença a acostar. Això és inadmisible”, sentenciava Rodríguez. A continuació, adjuntem el comunicat.