El govern de Badalona tanca files amb Barcelona contra el CIE de Zona Franca

  0
  IMG_2399.jpg

  19/07/2016 – Les tres formacions de l'executiu badaloní se sumen al front que demana tancar el centre d'internament d'estrangers de Barcelona.

  Barcelona ha mostrat aquest dilluns múscul en la seva particular batalla per aconseguir tancar el Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca. L'Ajuntament ha reunit el govern de la Generalitat, el Parlament i diferents entitats i moviments per mostrar el rebuig unànim contra la reobertura del centre, que el Consistori ha intentat impedir les darreres setmanes, en un xoc de postures contra el govern espanyol. L'executiu de Badalona no ha volgut quedar-se al marge i també ha mostrat el seu suport a la batalla barcelonina.

   

   

  Guanyem Badalona en Comú, ERC-Avancem-MES i ICV-EUiA, integrants del govern de Badalona, defensen “la plena sobirania dels municipis per decidir rebutjar els Centres d’Internament d’Estrangers (CIE), uns autèntics forats negres de la Democràcia i els Drets Humans que no poden ser tolerats”.

   

  Així, els tres grups municipals que encapçalen el Govern de Badalona fan costat a l’Ajuntament de Barcelona en la seva aposta per clausurar el CIE de la Zona Franca, i es mostren convençuts “que aquesta fita ajudarà a garantir el compliment dels Drets Humans a les viles i ciutats”.

   

  Per tot això, presentaran plegats, el Ple del 26 de juliol, una moció conjunta per donar suport a l’Ajuntament de Barcelona en el procediment administratiu per manca de llicència d’activitat que ha obert contra el CIE de Zona Franca. Així com els procediments iniciats en la mateixa línia pels ajuntaments de València, Madrid i Cabildo de Gran Canaria.