El govern demanarà que es torni a convocar el concurs del Nitbus perquè Tusgsal hi participi

  0
  57
  tusgsal.jpg

  12/09/2015 – Així ho ha avançat l’alcaldessa Dolors Sabater durant la primera visita que les autoritats municipals han realitzat a les instal·lacions de l’empresa de transport públic badalonina.

  “El govern municipal demanarà que es torni a convocar el concurs per adjudicar el servei de Nitbus perquè d’aquesta manera TUSGSAL torni a tenir l’oportunitat de competir per aquest servei”, ha avançat l’alcaldessa Dolors Sabater durant la primera visita que les autoritats municipals han realitzat a les instal·lacions de l’empresa de transport públic badalonina.

   

  Després de visitar les instal·lacions, els representants municipals i els responsables de la societat han mantingut una reunió de treball en la qual han tractat diversos temes relacionats amb la mobilitat a Badalona i la promoció del transport públic a la ciutat. L’alcaldessa Dolors Sabater ha afirmat que l’objectiu de la trobada era “millorar el coneixement mutu entre l’empresa concessionària i el nou govern, així com la coordinació entre l’Ajuntament i Tusgsal” i ha destacat “la clara aposta a favor del transport públic”.

   

  Un dels aspectes en què s’han posat d’acord és en com millorar la informació sobre els talls que es poden produir a la via pública –ja siguin per obres, esdeveniments esportius o d’altres tipus– i que repercuteixen puntualment en canvis de recorregut de les línies.  En aquest sentit, “s’ha acordat fer periòdicament reunions tècniques per tractar temes de funcionament quotidià com, per exemple, analitzar si s’han de moure parades o si s’ha canviar el recorregut d’alguna línia”, ha afegit l’alcaldessa.

   

  Un dels objectius de l’executiu de Sabater és millorar l’accés als autobusos. Creuen “que cal posar en algunes parades plataformes perquè els autobusos puguin estendre les rampes amb més facilitat i fer més còmode l’accés al vehicle a les persones que es mouen en cadira de rodes, que porten cotxets de nadons o carros de la compra, entre d’altres”. Alguns temes tractats, com ara l’obtenció de targetes en els propis vehicles o les reduccions per a grups escolars, estan subjectes a decisions de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i de l’Entitat Metropolitana del Transport.