El govern engega les obres al solar de Montigalà entre les crítiques de la comunitat educativa

  0
  99
  IMG-20141117-WA0002.jpg

  18/11/2014 – Dos dies després de la Mani-Festa organitzada per la Plataforma Zona Educativa de Montigalà (ZEM), amb la presència de diversos regidors, el govern local ha encetat aquest dilluns les obres d’arranjament del solar a on s’han de construir l’Escola Montigalà i l’Institut Ventural Gassol.

  Dos dies després de la Mani-Festa organitzada per la Plataforma Zona Educativa de Montigalà (ZEM), amb la presència de prop de 500 persones, entre elles diversos regidors de l’Ajuntament, el govern local ha encetat aquest dilluns les obres d’arranjament del solar a on s’han de construir l’Escola Montigalà i l’Institut Ventural Gassol. Els operaris de l'empresa adjudicatària Vialitat i Serveis (VIALSER) han començat a envoltar de tanques l'esplanada a la qual faran unes obres provisionals que costaran gairebé 600.000 euros. 

   

  La comunitat educativa ha mostrat avui el seu desacord, igual que ha fet les darreres setmanes, pel que fa a una obra d’aquesta magnitud en un espai que, previsiblement, tindrà una altra finalitat. Destaquen que l’inici dels treballs es produeix sense que s'hagi portat a terme la reunió amb la Generalitat per pactar un calendari de construcció dels edificis a la qual instava una resolució aprovada pel Parlament de Cataluya el passat dia 9 d'octubre. Els operaris han posat les tanques coicidint amb un debat a Ràdio Badalona en què l'Ampa de l'Escola Montigalà ha reiterat al regidor d'Educació, Juan Fernández, la posició de la comunitat educativa de donar prioritat a la negociació amb la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, abans de gastar més de mig milió d'euros en un arranjament provisional que s'haurà de desfer quan comencin a edificar-se els dos centres.

   

  L’arranjament de la plaça Manuel Moreno Mauricio és una casuística que ha despertat polèmica des del primer moment del seu anunci entre diferents sectors educatius, civils i polítics de la ciutat, que no veuen lògic gastar més de mig milió en una construcció que pretén ser provisional. Des de l’executiu del PP, no obstant, en tot moment han mantingut que l’obra no serà cap impediment per a les futures escoles i que a les parcel·les on hi aniran les noves escoles només hi ha projectat pàrquing asfaltat. Garcia Albiol considera que, sense perdre de vista les futures escoles, és prioritari endreçar i arranjar el solar perquè suposa un problema de salubritat i inseguretat per al veïnat i la pròpia escola Montigalà, instal·lada en barracons a tocar de l’esplenada.

   

  La Plataforma Zona Educativa Montigalà (ZEM) ja ha anunciat noves accions per reclamar a la Generalitat i a l'Ajuntamet de Badalona que compleixin la resolucio de Parlament perque els Pressupostos del 2015 incloguin les partides necessàries per tirar endavant la construcció de l'escola i l'institut i substitir així els barracons i un vell edifici de primària reconverti, respectivament.