El govern municipal finançarà part dels llibres de text i els socialitzarà

  0

  05/09/2012 – Tot i que no hi haurà gratuïtat en el material escolar, l'Ajuntament anuncia que ingressarà una ajuda a les famílies de forma directa; a canvi, demana que els llibres s'hauran de tornar a les escoles per tal de socialitzar-los.

  El govern de Xavier Garcia Albiol ja ha anunciat que les famílies de Badalona rebran en els propers mesos una ajuda econòmica per finançar part de la compra dels llibres de text dels nens i nenes escolaritzats. Finalment, una de les promeses electorals del Partit Popular que va assumir el poder de l’Ajuntament el maig del 2011 no es podrà complir; almenys, no en la seva totalitat. Aquest ha estat un dels temes més candents i polèmics de l’últim any en alguns sectors de la ciutadania i, a pocs dies de l’inici del nou curs escolar, pares i mares coneixeran el seu desenllaç.

   

  El pla per finançar els llibres de text hauria d’haver-se engegat el passat curs, segons estava planejat, però la manca de recursos ha impossibilitat que tirés endavant fins ara. La qüestió és que el Consistori ingressarà de forma directa, a les famílies amb fills i filles en escoles públiques i concertades, una part del cost dels materials d’enguany. El pressupost s’ha d’acabar de quadrar i, a hores d’ara, encara no se sap amb exactitud quina quantitat finançarà l’administració local.

   

  A moltes escoles i papereries de la ciutat, la pregunta més formulada aquests dies és: “Què passa amb les ajudes de l’Ajuntament?”; i l’única resposta fins ara ha estat: “Quan diguin alguna cosa, avisarem”. En els propers dies, els responsables d’Educació municipals anunciaran la mesura i explicaran a pares i mares el procediment per rebre l’ajuda econòmica. Totes les famílies hauran de justificar la compra dels llibres de text i el seu preu per tal que l’Ajuntament destini de forma equitativa els recursos.

   

  El recolzament monetari també bé acompanyat d’un condicionant, i és que els llibres es tornin a les corresponents escoles a final de curs per a que es puguin socialitzar, quelcom que reclamaven altres forces polítiques de la ciutat com Iniciativa-EUiA i col·lectius escolars que ja ho fan. “Els pares i mares s’hauran de comprometre a tornar els llibres a l’escola”, afirma el regidor d'Educació, Esports i Joventut, Juan Fernández, qui també explica que “les escoles que fins ara han dut a terme el mètode de la socialització dels llibres, continuaran practicant aquesta fórmula, i els que no ho fan, hauran d’adaptar-se i aplicar-la en un any”.