El govern municipal ignora les reclamacions del servei de neteja municipal

  0

  17/09/2012 – Els treballadors i treballadores de FCC volen acabar de negociar noves condicions laborals i l'única resposta trobada durant el setembre ha estat el silenci.

  El comitè d’empresa de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), grup encarregat de la neteja d'edificis i escoles municipal a Badalona, va denunciar divendres que el regidor de Via Pública, Daniel Gràcia, “s’amaga i utilitza la Guàrdia Urbana per no donar explicacions” ni respondre els precs dels treballadors i treballadores. A inicis de setembre, la regidoria hauria d’haver començat a negociar amb ells una sèrie de condicions laborals, però a hores d’ara el comitè continua sense saber-ne res i tem que el govern local ho estigui duent de forma unilateral.

   

  Abans de l’estiu, FCC volia realitzar un ERE de 47 persones, de les 200 que hi ha en plantilla a Badalona, i traslladar a 28 a Barcelona, i les treballadores i treballadors van protagonitzar protestes durant quasi dos mesos per impedir-ho. El regidor del PP Ramon Riera va entrar a negociar amb el comitè, que va plantejar accedir a un ERE de 15 dies de tot el planter per evitar acomiadaments. Segons la presidenta dels representants laborals de FCC, Araceli García, l’acord es va fer factible, l’expedient de regulació es va complir i l’edil ‘popular’ va emplaçar al comitè a continuar les converses amb Via Pública, regidoria responsable de l’àmbit en qüestió, després d’agost.

   

  Des de principis de setembre, segons el comitè, “el regidor Daniel Gràcia ha anat donant llargues i incomplint els compromisos”. “No contesta al telèfon, no respon als missatges i mai el trobem al seu despatx, només apareix quan se sent pressionat”, indica Araceli García. “Vaig avisar que el dia de la inauguració de la comissaria de Sant Roc em presentaria amb una pancarta per protestar i parlar amb l’equip de govern. Llavors el senyor Gràcia em va dir que no em preocupés, que parlaríem en pocs dies; però no en vaig saber res més”, compta la presidenta del comitè. Divendres passat, mentre Araceli i un altre representant esperaven a que el regidor sortís del seu despatx per parlar amb ell, la Guàrdia Urbana els va expulsar. No obstant, van aconseguir parlar amb l’alcalde Albiol, que va citar al comitè per demà, dimarts. “Donem un vot de confiança a la paraula de l’alcalde. Si dimarts no hem parlat, continuarem pressionant. No deixarem que ens retallin”.