El govern municipal rectifica i no assegura que el Pont del Petroli estarà arreglat aquest any: “Depenem de la burocràcia”

  0
  444
  Pont del Petroli.JPG

  Just avui es compleixen quatre anys que el Pont del Petroli està tancat al públic. El gener 22 de 2020, Badalona es despertava amb la trista notícia que el temporal Glòria havia partit en dos un dels principals símbols de la ciutat.

  En declaracions a EL PERIÓDICO, Daniel Garcia, Tinent d’Alcalde de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament, ha confirmat una de les pitjors notícies: “Depenem de la burocràcia per a poder començar les obres, no podem assegurar que el pont estigui arreglat aquest any”.

  Durant el mes d’octubre, l’Ajuntament de Badalona va afirmar que volia obrir la licitació d’aquestes obres “durant les pròximes setmanes”. De fet, l’alcalde Xavier Garcia Albiol va assegurar que les obres començarien aquest mes de maig. Tres mesos després, la licitació no ha estat feta i des del govern culpen a la burocràcia.

  Daniel Garcia explica a EL PERIÓDICO que el govern municipal es reunirà al mes de febrer amb el Ministeri, qui té el domini públic marítim-terrestre on es troba el Pont, per a renovar la concessió administrativa. “Sense ella, des de l’Ajuntament no podem ni licitar les obres” explica el Tinent d’Alcalde de Territori i Sostenibilitat.

  Segons va explicar el mateix alcalde Albiol en roda de premsa, es donarà llum verda al projecte de reforma del Pont amb la plataforma circular, el conegut popularment com a model “donut“. Aquesta decisió va arribar a causa d’un estudi de l’UPC que determinava que, en cas de canviar a un model quadrat, les obres es podrien endarrerir fins a tres anys. Les obres de la passarel·la que s’endinsa 250 metres cap al mar tindran un cost de 3,4 milions d’euros.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí