El govern no podrà realitzar la paga de productivitat a la plantilla municipal per “impediments legals”

  0
  alcaldessa treballadors.jpg

  21/11/2015 – Hisenda assegura trobar-se amb obstacles legals per complir una paga de 900.000 euros compromesa pel PP; els sindicats recorden que el pagament es va confirmar fa dos mesos.

  Els treballadors de la plantilla municipal no saben si cobraran una paga per productivitat que, en principi, havia d'arribar a finals d’aquest mes i que s'afegiria com un plus a la que ja van percebre el mes de febrer. Es tracta d’una partida d’uns 900.000 euros que, abans de marxar, el PP va prometre com una nova paga per recuperar una part de les retallades patides els darrers anys. No obstant, el nou govern assegura haver-se trobat amb una sèrie d’obstacles legals que, a dia d’avui, fan inviable el pagament.

   

  Fonts sindicals expliquen que la regidoria d’Hisenda va comunicar fa uns dos mesos que el pagament per productivitat es produiria i que ara, a uns dies del cobrament, ha anunciat que no es pot fer. No entenen, diuen els representants dels treballadors, perquè la situació ha canviat en unes setmanes. “O no es va fer bé el treball o s’han dedicat els diners a una altra partida. Al final, goberni qui goberni, sortim perdent els treballadors”.

   

  El responsable d’Hisenda, Jose Téllez, explica que aquesta paga de 900.000 euros va ser compromesa pel PP i que el nou govern la va recollir i treballar perquè creia oportú reconèixer el treball de la plantilla. No obstant, manté que s’han trobat “impediments legals”, el més gran i insuperable dels quals, assevera, és la llei de pressupostos. La normativa impedeix augmentar la massa salarial de las administracions, i aquesta paga la faria incrementar en un 3%, el que suposaria la intervenció de l’Ajuntament. Tanmateix, apunta que el concepte de “productivitat” no és correcte, ja que l’ingrés es realitza en concepta d’assitència, quelcom que volen revisar i de cara al proper curs. En qualsevol, cas, Téllez afirma estar negociant amb els sindicats i consultant la Generalitat per tal d’intentar trobar una solució i explorar altres possibilitats perquè la plantilla rebi aquests diners.