El govern rectifica i proposa als guinguetaires prorrogar el contracte per obrir abans aquest estiu

  0
  IMG_9599.JPG

  16/05/2017 – Si els concessionaris accepten, alguns 'xiringuitos' podrien començar a funcionar en dues setmanes.

  No ha començat la temporada de bany oficial i una de les polèmiques d'aquest estiu és el retard amb el que s'instal·laran les guinguetes a la platja. Normalment, els negocis comencen a funcionar durant el mes d'abril i ja estan preparats per viure les Festes de Maig. Enguany, però, el govern vol renovar la concessió per incloure-ho noves clàusules, i això fa que el procés sigui més lent.

   

  La decisió no ha agradat a l'Associació de Guinguetaires, que aquest dilluns s'ha reunit amb l'executiu per negociar un canvi de darrera hora: que finalment es prorrogui el contracte vigent i la renovació de les concessions es traslladi al proper estiu. El govern ha rectificat perquè, tot i publicar la licitació fa uns dies, els plecs haurien de ser modificats en alguns punts, i això retardaria encara més que tot es posés en marxa.

   

  Per això, explica el regidor de Medi Ambient i Comerç, Àlex Mañas, s'ha proposat als propietaris dels negocis que hi havia fins l'estiu passat que continuïn un any més, i que la renovació dels 'xiringuitos' es produeixi la propera temporada.

   

  L'Associació de Guinguetaires creu que aquesta és la millor alternativa a hores d'ara, i, a falta d'una decisió final durant aquesta setmana, acceptarà la proposició en una reunió, dijous. Això sí, es posaran sobre la taula algunes condicions econòmiques, atès que tot i avançar la instal·lació de les casetes, els empresaris ja han perdut tot un mes d'explotació.

   

  Si les dues parts es posen d'acord i el contracte es prorroga, explica el president dels guinguetaires, Joaquim Padrós, els 'xiringuitos' podrien començar a funcionar en unes dues setmanes, tot i que la celeritat depén de cadascun dels seus propietaris.