El govern reobre la Rambla a la circulació de la bicicleta tots els dies de la setmana

  0
  IMG_9507.JPG

  13/10/2017 – Quatre anys després de l'enduriment de la regulació per part del Partit Popular, l'Ajuntament torna a obrir la circulació sense limitacions.

  L'Ajuntament va posar fre a la circulació de la bicicleta i els monopatins a la Rambla de Badalona fa cosa de quatre anys. El temps que ha passat fins que l'actual govern ha deixat sense efecte aquella decisió. El 2013, la mesura va aixecar polseguera i va despertar les queixes dels sectors més vinculats a la mobilitat i la sostenibilitat de la ciutat, que no entenien la prohibició d'un vehicle l'ús del qual, consideren, s'ha de fomentar, i no pas aturar.

   

  El Consell de la Mobilitat va demanar llavors que es retirés la prohibició i que senzillament es regulés la convivència entre vianants i bicicletes, si l'objectiu era reduir accidents. A principis de 2014, la regidoria de Mobilitat va matisar la norma i va acotar la prohibició de l'ús a certs dies de la setmana: dissabtes, diumenges i festius, durant bona part de la jornada.

   

  El grup de treball de la bicicleta del Consell insistia en que es tractava d'una mesura “contrària” a l'ordenança de civisme i des de llavors ha sol·licitad la retirada dels senyals i de la limitació horària per estar implantades “de manera arbitrària i sense cap acta d'administratiu que en dongués cobertura”. La regulació va anar caient en l'oblit de forma progressiva i la circulació de bicicletes i altres vehicles no motoritzats ha continuat sent una realitat a la Rambla, tot i que oficialment no estigués permés. Fins ara.

   

  Aquesta mateixa setmana s'han dut a terme els tràmits burocràtics per resoldre deixar sense efecte el decret de prohibició que va impulsar el Partit Popular. La regidoria de Mobilitat, encapçalada per Francesc Duran, ha pres aquesta determinació arran de la demanda del grup de treball de la bicicleta per fer efectiva una mesura que diferents sectors porten quatre anys reclamant.

   

  Es retiraran els senyals de la Rambla que limiten l'horari de circulació de bicicletes, entre les 11 del matí i les 9 del matí, i es mantindrà l'ordenança de civisme per garantir la convivència i protecció del vianant. En el cas del carrer del Mar, es col·locarà un senyal de zona de prioritat per a vianants, amb una placa que demanarà a les bicis que desmuntin per transitar.