El govern vol apropar postures amb PSC i CiU per aprovar el pressupost per Ple

  0
  30
  IMG_2056.JPG

  19/03/2016 – PSC i CiU són l’única opció del govern per aprovar la proposta de comptes; de moment, tots tres es mostren optimistes.

  El govern municipal s’ha reunit aquest divendres amb PSC i CiU per negociar per primer cop les al·legacions dels pressupostos que es van aprovar inicialment per Junta de Govern fa uns dies. Després d’una setmana de remor polític arran de l’enquesta socialista d’aquest dissabte, en la que preguntaran per uns hipotètics pacte de govern o moció de censura, l’executiu ha fet pública una trobada conjunta amb els dos grups opositors més propers i des de les tres parts s’ha volgut transmetre una predisposició de voluntat d’entesa.

   

  Vistes les postures, PSC i CiU són l’única opció del govern de Dolors Sabater per aprovar la proposta de comptes. No serà bufar i fer ampolles, però tampoc s’albira impossible, com s’ha pogut comprovar després de la primera negociació, a la que han assistit tots els tinents d’alcaldia, els regidors de CiU Ferran Falcó i Jordi Subirana i les socialistes Teresa González i Joan Carles Lacruz. La d’aquest divendres ha estat una presa de contacte en la que s’han plantejat les línies generals de les reclamacions socialistes i convergents. A grans trets, els dos partits han posat sobre la taula qüestions relatives a les instal·lacions esportives, polítiques d’habitatge, socials i d’ocupació, manteniments de clavegueram i via pública o qualitat de l’aire, entre d’altres.

   

  La negociació amb el PP i C’s, inviable

   

  A priori, el govern veu raonables totes les propostes reivindicades pels dos grups de l’oposició i assegura que estudiarà els plantejaments, tot i que no s’ha establert cap compromís, de moment. Les tres parts començaran a concretar partides i modificacions després de Setmana Santa. Amb qui sembla que no hi haurà negociació serà amb el PP i C’s. El tinent d’alcalde, Jose Téllez, ha explicat que ha rebut les al·legacions de Ciutadans i considera que estan “molt lluny de poder arribar a un acord”. Pel que fa al PP, el responsable d’Hisenda subratlla que no les han fet arribar, però que han vist les propostes a través de la premsa i, creu, “no s’adeqüen a llei”. “Entenem que si van votar en contra a l’aprovació inicial, no hi ha voluntat d’arribar a un acord”, afirma Téllez.

   

   L’aprovació definitiva està prevista per a la segona quinzena d’abril, quan tindrà lloc un segon ple extraordinari. PSC i CiU han expressat que la seva intenció és arribar a acords per tal que el el pressupost pugui ser aprovat per ple, i no “als despatxos”, com va succeir amb la fase inicial.