El gran tresor de la Unificació Llefià, més actiu que mai

  0
  20180212_204247.jpg

  La temporada que està executant aquest curs la Unificació Llefià a Segona Catalana té diverses peculiaritats i ingredients que la destaquen per sobre d'altres campanyes. El conjunt de Jordi Souto està format per una plantilla que no supera la vintena d'anys en més d'un 50% dels seus jugadors. Una de les més jovents dels darrers anys. Però n'hi ha una altra dada que enorgulleix encara més al club: la notòria presència de jugadors juvenils al primer equip.

  El tècnic de la 'Llefi' ha donat l'oportunitat a sis joves que formen part de la darrera etapa de formació al futbol perquè comencin a tenir un primer contacte amb la categoria amateur. De fet, n'hi ha alguns que ja van debutar a Segona Catalana fa tot just un any. "No és habitual que debutin tants jugadors juvenils en una temporada quan fa no res hem superat l'equador de la Lliga. El cas de Pol Pérez és una excepció. Va arrencar la pretemporada amb nosaltres i és la primera vegada que succeeix això", relata Souto. "Els sis jugadors ja acumulen –entre tots- més de 1.000 minuts i no és habitual. Aquest curs n'hi ha més presència de juvenils al primer equip, pel que fa a quantitat de nois i de temps a la gespa" afegeix.

  Però aquesta circumstància és una excepció que té una petita justificació. La generació de 1999 va assolir un històric ascens a Divisió d'Honor Cadet fa tres temporades, i bona part d'aquests jugadors ja defensen la samarreta del Juvenil A del club. "El bloc que va assolir l'ascens a Divisió d'Honor fa tres temporades ja ha arribat a categoria juvenil de tercer any i tenen dinàmica de primer equip. Aquella fita la van aconseguir Pol Pérez, Alejandro Pérez i Álex García", ens assegura l'entrenador de l'amateur.

  La trajectòria de Pol Pérez al club no és gaire habitual en un jugador encara en edat juvenil. Amb 18 anys ja va debutar amb el primer equip i en la seva tercera etapa Juvenil ja té dinàmica de primer equip. "La diferència del salt a amateur és la intensitat i l'experiència. És un privilegi aprendre dels jugadors experimentat un any abans de tancar l'etapa juvenil", transmet Pérez.
  El seu company Álex García remarca el "bon ambient del vestidor" i Carlos Puig destaca la "bona matèria prima" que forma part de la Unificació Llefià. Joel Navas ha arribat aquest curs a Badalona i desconeixia "les oportunitats que tenen els juvenils per poder debutar a Segona". Alejandro Pérez, també juvenil, defensa la posició dels seus companys i agraeix la "finestra" que obre el club als joves.

  José Manuel Pérez, entrenador del Juvenil A de la Unificació, ens fa una radiografia dels sis juvenils que ja han gaudit de minuts amb el primer equip:

  Pau Martínez. Jugador amb molta disciplina i molt important a la parcel·la defensiva.
  Álex García. Bona protecció de la pilota i bona sortida. Molt polivalent.
  Alejandro Pérez. Petit però tècnicament molt bo. Potent i pot jugar en diverses posicions ofensives.
  Carlos Puig (Juvenil B). Molt treballador i un jugador de Club.
  Joel Navas. Elèctric i amb bona habilitats
  Pol Pérez. Dinàmica de primer equip. Jugador molt bo a la mitja punta.