El Joventut ja és equip de Copa! (87-90)

0
    37

El Club Joventut Badalona va certificar al Pazo dos Deportes de Lugo la seva classificació matemàtica per a la Copa del Rei 2022. El conjunt de Carles Duran va superar el Río Breogán a domicili (87-90) en un enfrontament de màxima exigència.

El triomf verd-i-negra a terres gallegues es va cuinar de menys a més. Amb una aportació ofensiva molt coral i amb Ferran Bassas com a màxim anotador, amb 19 punts. Notable i providencial la suma sota cistella de Birgander i Tomic, amb 10 rebots cadascun. També les 5 assistències de Guillem Vives. Excel·lent feinada del Joventut.

Guanyar a la pista de l’equip revelació de la temporada no era una gesta gens fàcil d’assolir. De fet, el Joventut va iniciar l’enfrontament molt tou (21-10), i amb una diferència d’11 punts al primer quart gens agradable.

Tot i això, la Penya va reaccionar abans del descans i amb un parcial 13-24 al segon període es va poder capgirar el marcador. L’aportació de Bassas en el tir exterior i la feinada de Joel Parra amb Musa es va traduir en el lideratge verd-i-negra abans del descans (34-37).

Amb TomicBirgander protegint el rebot i Pau Ribas i Guillem Vives afegint-se a l’anotació de Bassasel Joventut va aconseguir mantenir el lideratge a la represa (57-58).

L’empenta que necessitava la Penya al tram decisiu del partit va arribar en el millor moment, amb un 0-8 al darrer quart gràcies al treball de Vives en atac i Birgander en defensa (59-70), Una diferència d’11 punts que es va poder defensar amb un Breogán ofensiu.

Dos triples de Ferran Bassas (73-84) van segellar la victòria verd-i-negra i la classificació per a la Copa. Enhorabona, Joventut!