El Joventut per fi entra en la primera fase de la cura a Europa (95-90)

0
    35
    David Grau / CJB

La Penya va retrobar-se amb la victòria i les seves millors sensacions. O, com a mínim, així ho va fer en la segona jornada de l’Eurocup davant el Nanterre 92, i després d’haver de superar un primer quart horrible. La millora progressiva en intensitat i confiança va ser clau per sumar la segona victòria en dues jornades.

El primer quart a l’Olímpic va ser un record (o més aviat malson) dels darrers partits verd-i-negres: manca de contundència en defensa i sense prou confiança i ritme en atac. Aquest hàndicap el va aprofitar el Nanterre per bombardejar el cèrcol badaloní, liderats per Cordinnier, amb 14 punts al quart inicial i una diferència de 10 punts massa matinera (20-30). Només López-Aróstegui i Ferran Bassas van evitar que la diferència fos pitjor.

L’inici del segon quart va començar amb un rentat de cara, o com a mínim en atac. Un 2+1 de Zagars i una esmaixada de Birgander va provocar un parcial de 5-0 que denotava el canvi d’actitud verd-i-negre (25-30). La diferència es reduïa a només a cinc punts i el tècnic francès, Pascal Donnadieu, aturava el partit…però no la reacció de la Penya.

El Joventut va continuar el matx amb caràcter, més confiança i intensitat en defensa. Brodziansky – màxim anotador amb 12 punts al descans – situava els de Carles Duran a només dos punts de distància amb un triple (28-30). Sense Cordinier a pista, Stone va agafar el lideratge del Nanterre i el partit va iniciar un intercanvi de cistelles, sempre amb els de l’ Île-de-France liderant el marcador (37-40). El Nanterre es va carregar de faltes massa d’hora i no va ser fins al darrer minut que el Joventut liderava el marcador amb dos tirs lliures de Bassas (47-46), anivellat novament per part del conjunt ‘verd’ abans de marxar a vestidors (47-47).

Aquest ‘in crescendo’ verd-i-negre va millorar encara més a la represa, amb un gran tercer quart d’Ante Tomic i Shawn Dawson (62-57). La bona circulació badalonina de la pilota va sorprendre el Nanterre però Stone anivellar novament el marcador (62-62). Conor Morgan s’hi va sumar a aquesta reacció i amb dos triples consecutius va augmentar la diferència a una màxima de set punts (73-66).

Aquesta millora de confiança va provocar que la millor Penya de la temporada tornés a aparèixer al darrer quart. L’encert de López-Aróstegui i Brodziansky van liderar un parcial de 10-2 que tancava el partit sorprenent massa d’hora i un avantatge de +11  increïblement cert i definitiu (86-75).

Brodziansky va ser el màxim anotador verd-i-negre amb 17 punts, seguit per Shawn Dawson, amb 16, i Tomic, 14. Destaca també la gran feina de Neno (millor valoració), amb 8 assistències, i Bassas, amb 6.