El jutjat investiga un “presumpte delicte de prevaricació” en les oposicions policials de 2014

  0
  20161021_100737.jpg

  28/09/2017 – El jutjat d'instrucció 2 de Badalona continua investigant documentació sobre la causa que també segueix una comissió interna de l'Ajuntament.

  La causa sobre la promoció de caporals de Guàrdia Urbana que es va celebrar el 2014, durant el mandat del Partit Popular, continua oberta. Els jutjats de Badalona van obrir diligències fa cosa d'un any i la policia judicial va requerir informació a l'Ajuntament per elaborar una investigació. Fa uns dies, l'acció es va repetir i els Mossos d'Esquadra, a través de petició judicial, van tornar a sol·licitar documentació sobre aquelles proves, en les que la compra d'unes plaques d'identificació abans de saber el resultat dels exàmens va aixecar sospites des de diferents sectors, també sindicats de la pròpia policia local, i va derivar en denúncies puntuals.

   

  Fonts judicials han confirmat a aquest diari que “la causa està oberta per un presumpte delicte de prevaricació d'autoritats o funcionaris”, encara que tot plegat es troba “en fase d'investigació”, a l'espera de revisar les darreres informacions sol·licitades per part del magitrat d'instrucció número 2 de Badalona.

   

  Fins ara, i tal i com havia anat seguint el Diari de Badalona, hi havia una investigació en marxa, però no s'havia confirmat des de la institució judicial que hi hagués algun possible delicte detectat. Per primer cop, doncs, es parla d'un “presumpte delicte de prevaricació”.

   

  Recordem que, mentre es desenvolupa la via judicial, l'Ajuntament té en marxa una investigació interna a través d'una comissió especial formada per tots els grups municipals. Un òrgan que ja ha pres declaració de persones implicades, tant en aquest procés de promoció com en unes altres oposicions, també celebrades en 2014. La comissió espera ara l'informe amb les conclusions.