El líder aguanta

0
    44

16/11/2015.- El Sant Josep es manté invicte després de guanyar en un partit molt dur contra un dels seus perseguidors, el Mataró. Derrotes de Círcol i Minguella.

El Sant Josep aguanta

El partit va estar marcat per les defenses que els dos equips van fer durant tot el partit. Al primer quart, els del Maresme van dominar el ritme  i van agafar un petit avantatge, 16-19.

El Sant Josep no estava còmode i no va poder fer el seu joc: la sortida al contraatac no era eficient i la pilota no circulava amb facilitat.

Tot i així, la bona actuació d'Edu Rodríguez i la defensa de Carles Laguarda i Joan Arimont van fer que els parroquials arribessin al descans per davant al marcador, 37-32.

L'equip va sortir molt motivat a la segona part i la defensa va anul·lar el Mataró. Els groc i liles van recuperar l'equilibri i van poder anotar amb més facilitat.

Un triple de 10 metres sobre la botzina d'Edu Rodríguez al acabar el tercer quart va suposar una renda de 8 punts, 58-50.

Al parcial definitiu, dos triples del Mataró van ajustar el marcador però la defensa i la serenitat de Pascal en els tirs lliures decisius van fer que la victòria es quedés a 'Sampep'.

La direcció de Diego Rodríguez i els rebots de Pedro Cuesta i Àlex Molina també van contribuir a sumar la novena victòria en nou partits. Diumenge buscaran la desena a Granollers.

El Círcol es queda sense premi

La igualtat va marcar l'inici de partit amb intercanvi de cistelles entre els dos equips i amb el Círcol pressionant a dalt i apostant per la velocitat. 15-16 al primer quart.

Al segon quart, el Sant Cugat va obrir una escletxa de 6 punts gràcies al seu encert. Però amb un gran Xesco Gotzens (23 punts) el Círcol li va poder donar la volta al marcador.

A més, els bons minuts sota cistella van deixar els badalonins per davant al marcador al descans, 40-38.

El Círcol va sortir molt bé pressionant a la represa però el Sant Cugat va començar a controlar el rebot i gràcies als tirs lliures li van donar la volta al marcador, 54-57. De fe, van llençar 23 tirs lliures més que el Círcol.

A l'últim quart, l'equip va pujar les línies i gràcies a la direcció de Lladó i un triple de Carreras es va tornar a posar per davant a 5 minuts del final. Però la veterania i la força del Sant Cugat combinades amb un parell d'errors del Círcol van deixar el 73-79 a falta de 2 minuts.

Els badalonins van seguir lluitant fins a posar-se 79-80, però a falta de 4 segons, i amb 79-81 Gotzens va llençar des del mig del camp, la pilota no va entrar i la victòria es va escapar de La Plana, tot i el bon partit. Dissabte a les 19.15h, derbi a Casagemes contra la Minguella.

Segueix la mala ratxa de la Minguella

La Minguella també arribarà al derbi després d’una derrota. Es va enfrontar a un rival directe, el Bisbal Bàsquet, amb la intenció de trencar la ratxa de derrotes. La feina durant la setmana i la recuperació de jugadors com Enric Prat i Sergi Ussatorre feien afrontar el partit amb bones sensacions.

El partit no va començar bé pels blaus. Els errors i les males seleccions de tir van suposar un primer desavantatge de 7 punts. A partir d'aquest moment, l'equip va endurir la defensa i amb un bon David Ribó en atac va reduir la diferència.

Un triple sobre la botzina deixava la Minguella tres punts per sota al descans. A la represa, el Bisbal va endarrerir encara més la defensa i això va provocar molts problemes als blaus, que es va col.lapsar en atac.

La impossibilitat de penetrar els va obligar a llençar des de fora i l'únic jugador encertat va ser l'Albert Navarro. Ben al contrari que els locals, que van sentenciar el partit a base de triples. A l'últim quart, l'equip va baixar els braços i els gironins van aprofitar la dinàmica positiva per ampliar la diferència fins els 28 de diferència, 75-47.

La ratxa negativa s'allarga fins a les 6 derrotes consecutives i s'apropa a les posicions perilloses. La setmana que ve buscaran refer-se en el derbi a Casagemes contra el Círcol, 19.15h.