El Mercat de Pomar i els botiguers de Badalona volen impedir l’arribada de Mercadona a Pomar

  0
  47
  IMG_7423.JPG

  08/11/2014 – Paradistes i la Federació d'Associacions de Comerciants estan disposats a prendre vies legals perquè no s'instal·li un supermercat al barri.

  A banda del Joventut, grup polítics i el comprador potencial dels terrenys, en l’operació urbanística que el Ple va iniciar la passada setmana perquè la Penya pugui vendre un sòl que té en propietat a Pomar entra en joc un quart col·lectiu d’agents afectats: els paradistes del Mercat Municipal de Pomar i el teixit de comerciants de la zona. No amaguen la seva contrarietat per un moviment urbanístic que pot acabar amb la instal·lació d’un nou Mercadona al barri, fet que, asseguren, repercutirà molt negativament en les seves activitats.

   

  El president dels paradistes del mercat, Toni López, explica que les formes i els arguments amb els que el govern local raona la instal·lació d’un nou supermercat és una falta de respecte que els ha indignat: “Diuen que al barri hi ha manca d’oferta. Estem nosaltres, el mercat, i el teixit comercial de Pomar i Morera. A més, en el darrer any han obert dos Mercadona molt a prop, a Canyadó i Bufalà. No cal un altre”. D’altra banda, manifesten que porten temps demanant a l’Ajuntament un cop de mà per fer alguna reforma que faci més atractiu la instal·lació, com ara un pàrquing, però la resposta és escassa. “El govern local no mostra gaire interès en dinamitzar el mercat. Però és un tema que ve de lluny. Hi ha més de 15 parades que han anat tancant en els darrers anys i ningú fa res per incentivar la reobertura”.

   

  Actualment quedan 35 parades obertes al mercat. Aquest número, diu el president, anirà baixant progressivament si el Mercadona obre: “Las vendes van a menys i la competència, a més. És qüestió de números. Un altre supermercat seria una estocada important”. Per tal d’evitar la instal·lació de la nova superfície, els paradistes s’han posat en contacte amb l’advocat que es va encarregar del procés per intentar aturar l’arribada de Mercadona a Mas Ram. Segons conta López, compten amb el suport de la xarxa de mercats municipals i les associacions de veïns de la zona.

   

  Tampoc es quedarà al marge la Federació d’Associacions de Comerciants de ciutat, que ja ha mostrat el seu rebuig al nou projecte urbanístic. Igual que els paradistes del mercat, el petit comerç, a través del seu president, Joaquín Nocete, ja ha anunciat que prendrà totes “les mesures legals” possibles per evitar l’arribada d’un nou supermercat. “Si l’Ajuntament no defensa els botiguers i permet la instal·lació de més superfícies com aquesta, es destruiran molts llocs de treball dels eixos comercials de la ciutat”.