El Museu de Badalona celebra els 100 anys de la colònia Varon Dandy

  0
  99

  A partir del 15 de desembre el museu li dedica una exposició que ressegueix la trajectòria i l’evolució de Perfumeria Parera

  Del 15 de desembre de 2022 fins al 14 de maig de 2023, el Museu de Badalona acull l’exposició Perfumeria Parera100 anys de Varon Dandy. La mostra ressegueix la trajectòria i l’evolució de Perfumeria Parera, que va ser la indústria badalonina més destacada del sector i una de les més importants de tot el país. També es dedica un apartat a les altres fàbriques del ram que hi va haver a la ciutat de Badalona abans de la Guerra Civil.

  L’exposició i el llibre que l’acompanya, són el fruit d’una llarga recerca portada a terme per la historiadora Núria Casals per iniciativa del Museu de Badalona. A banda de peces i documents dels fons del Museu de Badalona, reuneix un conjunt de flascons, envasos de cosmètics i altres objectes procedents de diverses col·leccions particulars, que també apareixen reproduïts a la publicació.

  Varon Dandy, el producte estrella de Perfumeria Parera

  Fundada per Joan Parera l’any 1912, la marca estrella de Perfumeria Parera va ser Varon Dandy, creada fa 110 anys. Identificava, entre altres productes, una colònia, una loció i un fixador. Pionera en el seu camp, va ser una de les primeres línies de perfumeria, si no la primera, adreçada al gènere masculí. Va tenir una enorme acceptació i es va vendre a molts països, sobretot de Llatinoamèrica. Altres productes d’èxit de la casa abans de la Guerra Civil van ser, sobretot, Tentación i Cocaína en Flor, però també Pin’s i Gong. Ja a la segona meitat del segle XX, van assolir molta popularitat, entre d’altres, Agua Profunda, Vereda, Giovanna, Brando, Jacq‘s o Andros.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí