El Museu de Badalona torna a obrir les seves portes a les nits amb l’arribada de l’estiu

  0
  fm_150608102316_Propertia_gran.jpg

  26/06/2015 – Arriba l’estiu i el Museu de Badalona torna a obrir les seves portes per oferir les Nits d’estiu del Museu, una iniciativa que permet gaudir d’una perspectiva diferent de l’equipament cultural i de la ciutat.

  Arriba l’estiu i el Museu de Badalona torna a obrir les seves portes per oferir les Nits d’estiu del Museu, una iniciativa que permet gaudir d’una perspectiva diferent de l’equipament cultural i de la ciutat. Enguany tindrà lloc durant quatre dies, el darrer cap de setmana de juny i el primer de juliol, 26 i 27 de juny i 3 i 4 de juliol, a partir de les 21 hores.

   

  La protagonista de les nits serà Propertia Iucunda, que va ser una dona de bona posició social que va viure a Baetulo a l'època dels emperadors August i Tiberi. Està documentada per una inscripció funerària trobada a la vila romana de Can Peixau, i fa més de deu anys que, interpretada per l'actriu Rosa Gàmiz, oferia la seva visió de com era Baetulo a l'època en què ella hi vivia. Ara torna i obre a la ciutat les portes de casa seva (la Casa dels Dofins) per explicar com li han anat les coses durant aquests anys d'absència. Després, els assistents es traslladaran a la terrassa del Museu, on podran prendre un refresc i gaudir d'una espectacular vista de la ciutat.